UNICEF nedir, ne iş yapar? UNICEF ne zaman kuruldu? Soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. Dünyanın en yararlı ve en önemli kurumları arasında UNICEF gelir. Bu kurum hakkında pek çok kişi internet üzerinden bilgi almaya çalışmakta ve araştırma gerçekleştirmektedir. Kurum konusunda merak edilen bilgileri sizler için haberimizde yer verdik. İşte UNICEF açılımı…

UNİCEF NEDİR, NE İŞ YAPAR?

UNICEF, Türkçe açılımı ile Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu, Birleşmiş Milletler (UN) bünyesinde yapılanmış bir alt uzmanlık örgütlenmesidir. UNICEF, dünyada çocuk haklarını savunmayı amaçlayan bu doğrultuda hükumetler ile çalışmalar yapan bir organizasyondur. Tüm çocukların bedensel, zihinsel ve sosyal bakımdan mümkün olan en üst seviyeye erişecek şekilde gelişebilmeleri için gereken haklarını belirleyen Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi, UNICEF’in çalışmalarının temelini oluşturur.

UNİCEF NE ZAMAN KURULDU?

1946 yılında Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuklara Acil Yardım Fonu adında II. Dünya Savaşı sonrası ortamda çocukların toparlanmalarına yardımcı olmak amacıyla kurulan daha sonra bugün ki ismini alan UNICEF, günümüzde Türkiye de dahil olmak üzere 158 ülkede faaliyet göstermektedir.

(UNİCEF) ÇOCUK HAKLARI SÖZLEŞMESİ NE ZAMAN İMZALANMIŞTIR?

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 20 Kasım 1989 tarihinde kabul edilmiştir.

Editör: TE Bilisim