FETÖ/PDY ve PKK/PYD/YPG terör örgütleri adına terör faaliyeti suçu iddiasıyla yargılanan ABD’li Andrew Craig Brunson yargılandığı dava kapsamında 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Ev hapsi öncesinde çektiği cezalar ve ev hapsi göz önünde bulundurulan ABD’li Brunson böylece serbest bırakıldı ve adli kontrol şartının kaldırılmasının yanısıra yurt dışı yasağı da kalktı.

Akşam saatlerinde yaşanan gelişmeler neticesinde ABD’li Brunson önce Almanya’ya daha sonra ise ABD’ye gideceği bildirildi.

BAŞKAN ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR

Brunson henüz ABD’ye gitmeden ABD Başkanı Donald Trump resmi Twitter hesabından Türkiye Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik bir paylaşımda bulundu.

Brunson’ın serbest kalması sonrasında ABD saati ile 2.30’da ülkesinde olacağını bildiren ABD Başkanı Trump, Başkan Erdoğan’a teşekkürlerini iletti.

ABD-TÜRKİYE İLİŞKİLERİ

Öte yandan Brunson hakkında Türkiye ile anlaşma yapmadığını kaydeden Trump, “Rehineler için anlaşma yapmam. Amerika Birleşik Devletleri ve Türkiye arasındaki ilişkileri iyi, belki de büyük bir yol olacak!” dedi.

Editör: TE Bilisim