Terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği gerekçesiyle 35 yıla kadar hapis istemi,yle yargılanan casus papaz Andrew Craig Brunson, Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerde büyük gerilime neden olmuştu.

Brunson’un davasına bir gün kala ABD’den yeni bir açıklama geldi.

“TÜRKİYE-ABD İLİŞKİLERİ AÇISINDAN İYİ OLUR”

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Brunson’un davasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Brunson’un serbest bırakılmasının en doğru karar olacağını belirten Pompeo, “Serbest bırakılması Türk-Amerikan ilişkileri açısından da önemli bir adım olacaktır.” dedi.

CASUS BRUNSON OLAYI

ABD’li din adamı olduğu iddia edilen Brunson’ın terör örgütü PKK ve FETÖ adına terör faaliyetlerinde bulunduğu ortaya çıktı. Bunun üzerinde hakkında açılan dava kapsamında 35 yıl hapis cezasına çarptırılan Brunson’ın cezası sağlık problemleri nedeniyle İzmir’de ev hapsine dönüştürülmüştü.

Bu konuda ABD Başkanı Donald Trump, işlediği suçlardan ötürü ev hapsi cezası verilen casus Brunson üzerinden yine terör estirerek yardımcısı Mike Pence ile Twitter’dan Türkiye’ye tehditler yağdırmıştı.

Bu tehditler sonrasında gelen ekonomik saldırılar ise Türk ekonomisini yıldırmamış aksine millileşme yolunda ciddi bir adım attırmıştır.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heart Nauert, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, papaz Brunson’un bir an önce yurda dönmesini istediklerini belirterek, “Türk hükümeti ile bu konuda yakın temas kurmayı sürdüreceğiz.” ifadesini kullanmıştı.

“İsrail istediğini yapar”Dünya

FETÖ ve PKK’nın casusu Brunson için AYM’ye başvuru!Türkiye

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nauert’ten ‘Brunson’ açıklamasıDünya

Editör: TE Bilisim