FETÖ’nün dünyadaki faaliyetlerini araştıran hukuk firması sahibi Robert Amsterdam, “Gülen’in neredeyse lobicilik faaliyetlerine her ay yarım milyonla 1 milyon dolar arası para harcandığını söyleyebiliriz. Bu parayı Türkiye’ye, Türkiye için çalışan herhangi birine saldırmak, kendi faaliyetlerini korumak ve teşvik etmek için harcıyor” dedi.  

Amsterdam&Partners’ın (LLP) sahibi Amsterdam, FETÖ’nün ABD’de 29 eyalette 300 milyon dolarlık bir hırsızlık gerçekleştirdiğini söyledi.

FETÖ’nün ABD’de yönetim ve gayrimenkul şirketlerine de sahip olduğunu dile getiren Amsterdam, şöyle devam etti: “Kamuya ait olan para alınıyor ve FETÖ’nün ceplerine dolduruluyor. Gayrimenkul üzerinde olması gerekenden daha fazla bir ücret belirliyorlar, daha fazla para alıyorlar. Eğitim, inşaat için de aynı şeyi gerçekleştiriyorlar. Fetullah Gülen organizasyonunun aşırı fiyatlandırma konusunda neredeyse bir bilim geliştirdiğini söyleyebiliriz. İnsanlardan parayı bu şekilde çalıyorlar.”

ABD GÜLEN’İ KORUYOR

Amsterdam, ABD hükümeti içerisinde Gülen’i korumaya çalışanların olduğunu düşündüğünü ifade etti.

FETÖ’nün dünyadaki faaliyetlerini araştıran hukuk firması sahibi Robert Amsterdam örgütün ABD’deki faaliyetlerini anlattı.

ABD’deki herkesin “Gülen” ismini duymaya başladığını ve örgütün yavaş yavaş açığa çıktığını vurgulayan Amsterdam, FETÖ’nün ABD’de yürüttüğü faaliyetlere ilişkin şunları söyledi: “Gülen siyasi yetkililere önemli miktarlarda bağış yapmış durumda. Neredeyse lobicilik faaliyetlerine her ay yarım milyonla 1 milyon dolar arası para harcandığını söyleyebiliriz. Bu parayı Türkiye’ye, Türkiye için çalışan herhangi birine saldırmak, kendi faaliyetlerini korumak ve teşvik etmek için harcıyor. Geçmişte aslında mafya da siyasileri ele geçirmeye, kazanmaya çalışmıştı ama hiçbiri Gülen kadar başarılı olamadı. Çünkü Gülen’in daha ziyade dini bir figür görünüşü söz konusu. Yakın zaman öncesine kadar pek çok insan bunu hiç sorgulamaya bile girişmemişti.”

GELECEK NESİLLER RİSK ALTINDA

FETÖ’nün dağılmasının sağlanamaması halinde gelecek nesillerin de risk altında olabileceğini vurgulayan Amsterdam, örgüt üzerine odaklanılması gerekildiğini dile getirdi. Yaptığı çalışmalardan dolayı örgütün rahatsız olduğuna işaret eden Amsterdam, tehditlerin kendilerini yıldırmadığını belirtti.

ABD’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a adil davranılmadığına, başarılarının yeterince anlaşılmadığına dikkati çeken Amsterdam, Türkiye’nin yaşadığı güçlükler ABD halkı tarafından iyi görüldüğü takdirde Erdoğan’ın başarılarının ve Türk halkının tavrının takdir edileceğini bildirdi.

Editör: TE Bilisim