15 Temmuz darbe girişimi sonrasında oluşan siyasi uzlaşı ortamı güçlenerek devam ediyor. Başbakan Binali Yıldırım ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, alçak darbe girişiminin ardından dün 3. Kez bir araya geldi. Başbakan Yıldırım, CHP liderini AK Parti Genel Merkezi’nde kabul etti. Öğle saatlerinde başlayan kritik görüşme yaklaşık 1 saat 45 dakika sürdü. İki liderde toplantı sonrası basın açıklaması yapmazken,  toplantının detaylarını Başbakanlık kaynakları aktardı.

Anayasa yapalım

Başbakan ve Kılıçdaroğlu zirvesinde ilk gündem maddesi Mini anaya paketi oldu. 25 Temmuz’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde toplanan AK Parti, CHP ve MHP anayasa görüşmeleri konusunda anlaşmış ve partilerin seçtiği üyeler geçtiğimiz hafta Mini Anaya paketinin yazımı tamamlamıştı. Başbakan Yıldırım, dünkü toplantı da, çalışmaların uzlaşma ile hızlı şekilde sonuçlandırılmasını istedi.

Titiz mücadele

İki liderin 241 kişinin katili, işgalci FETÖ’ye yönelik mücadeleyi detaylıca ele aldı. Yıldırım, OHAL kapsamında FETÖ ve PKK’lı teröristlerin devlet kadrolarının temizlenmesi için çıkarılan Kanun Hükmündeki Kararnameleri AYM’ye götüreceğini açıklayan Kılıçdaroğlu’na garanti verdi.  Yıldırım görüşmede, bu konuda titiz bir çalışma yürütüldüğünü belirtti.

Makam aracına uğurladı

Liderler, son olarak Türk Ordusu’nun Fırat Batısındaki DAEŞ ve PKK terör örgütü unsurlarının temizlenmesi için 24 Ağustos’tan bu yana yürüttüğü ve 400 kilometrelik alanı kontrol altına aldığı Fırat Kalkanı operasyonuna ilişkin de görüş alışverişinde bulundu. Görüşmenin ardından Başbakan Yıldırım, CHP liderini makam aracına kadar uğurladı.

Editör: TE Bilisim