Türkiye’nin Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) medya kuruluşları ve şirketlerinin Makedonya’da hala faaliyetlerini sürdürdüğüne işaret ederek, bu kurumların Türkiye-Makedonya ilişkilerini olumsuz etkilediğini söyledi.

Bölgedeki FETÖ faaliyetlerine ilişkin açıklamada bulunan Büyükelçi Kara, Makedonya’da FETÖ iltisaklı 9 okul bulunduğunu belirterek, bu okulların Üsküplü bir şairin adını taşımasının da kendilerini ayrıca üzdüğünü ifade etti.

Örgüt Makedonya’da faaliyetlerine devam ediyor

FETÖ’nün en hain ve sinsi yönünü gençleri hedeflemesi ve onların beyinlerini yıkayarak, örgüt için çalışan birer militan haline getirmesinin oluşturduğunu belirten Kara, “Makedonya’da bu terör örgütünün medya kuruluşları ve şirketleri de maalesef hala faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu kurumların Türkiye ile hiçbir şekilde ilgisi bulunmadığı ya da Türkiye’yi temsil etmediği gibi, aksine Türkiye’nin aleyhine olan çalışmalarını sürdürmekte, Türkiye-Makedonya ilişkilerini olumsuz etkilemekte, mükemmel düzeyde seyreden işbirliğini zehirlemek için fırsat kollamaktadırlar” diye konuştu.

FETÖ okullarının faaliyetleri sona erdirilmeli

FETÖ iltisaklı okulların bulundukları ülkelerin başına gelecekte ciddi anlamda bela olabilecekleri ve önemli bir tehdit potansiyeli taşıdıklarını vurgulayan Kara, “Bu bakımdan, dost ve kardeş ülke Makedonya’daki okulların faaliyetleri de bir an önce sona erdirilmeli, kıymetli yavrularımızın bu hain terör örgütü tarafından kendi emellerine alet edilmek üzere zehirlenmelerinin önüne geçilmelidir” dedi. Çocukların, böylesine alçak bir terör örgütünün eline bırakılmasının, gelecek açısında da büyük bir tehdit oluşturduğunu ifade eden Kara, “Bu okullara giden ve beyni yıkanan çocukların ileride topluma birer militan, birer terörist ya da gizli emelleri olan bireyler olarak geri döneceği unutulmamalıdır” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim