24 Haziran’da yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nde “Her CHP’li aileden bir oy HDP’ye” projesiyle terör örgütü PKK’nın siyasi kanadı HDP’yi meclise sokan CHP, yerel seçimlerde de HDP ile ittifak hazırlığı yapıyor.

Son seçimlerde Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı karşısında tarihi bir hezimet yaşayan CHP, yerel seçim hazırlıklarını sürdürüyor. Bu kapsamda, 7 Haziran seçimlerinde HDP ile yaptığı kirli ittifakı 2019 Mart seçimlerinde de tekrarlamak isteyen CHP, ittifak görüşmelerinde sona geldi.

Kirli ittifakın ilk sinyallerini ise Abdullatif Şener verdi.

“İTTİFAK KURULABİLİR”

PKK ajansına konuşan Abdullatif Şener, HDP ile ittifaka yeşil ışık yaktı. Şener, “İttifaklar kurulabilir ama bu ittifakların kamuoyu algısıyla bağlantılı, hassas noktalarını da iyi izlemek gerektiğini düşünüyorum. Yerel seçimler kurumsal ittifaka elverişli değildir. Bu daha çok tabanda olacak bir şey.” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ’NİN OY KAYBEDECEĞİNE İNANIYOR

CHP’li Abdullatif Şener, yerel seçimde yapılacak ittifakın sandığa da yansıyacağını belirterek, AK Parti’nin yerel sçeimlerde yüzde 15-20 oranında oy kaybedebileceğini sözlerine ekledi.

“İTTİFAK KURMAYA MECBURUZ”

Öte yandan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçen ay partisinin yerel seçim stratejilerini belirlemek üzere Bolu’da yaptığı toplantıda, “Cumhur İttifakı’na karşı, bir blok kurmalıyız. Bunun için İyi Parti’yi de HDP’yi de yanımıza almalıyız” dediği ortaya çıkmıştı.

HDP İLE İTTİFAKA YEŞİL IŞIK!

Kılıçdaroğlu, 10 Eylül’de yerel seçimler için il başkanlarıyla yaptığı toplantıda Cumhur İttifakı’na karşı meclisteki diğer partilerle ittifak yapılmasına yeşil ışık yakmıştı. İYİ Parti, HDP ve Saadet Partisi ile bir araya gelinebileceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Tek bir aday çıkarılabilir. Bütün amaç belediyeyi alabilmek. Stratejiyi siz belirleyeceksiniz.” demişti.

HDP, PKK’lıları aklamakla meşgul! Teröristler suçlu değil savcılar suçluTürkiye

Darbeci sanığın eşi “FETÖ-HDP” işbirliğini itiraf ettiTürkiye

Teröristlerle fotoğrafları çıkan HDP il başkanı tutuklandıTürkiye

SİHA’lara karşı çıkan Sezgin Tanrıkulu’nun “Demirtaş” aşkı bitmiyorTürkiye

Editör: TE Bilisim