15 Temmuz’dan 2 gün sonra “Naylon darbe” başlıklı yazısıyla FETÖ’yü savunan Necati Doğru, “Dikkat çekmek için o başlığı attım” ifadesiyle çark ederken, “Şimdi cemaati savunma zamanı” diyerek FETÖ destekçiliği yapan Emin Çölaşan ise, hayatının FETÖ ile mücadele etmekle geçtiğini belirterek mahkemede “Ben Kemalist’im” söylemiyle ihaneti inkâr eden darbecilerin taktiğini kullandı.

Sözcü Gazetesi çalışanı 5 kişi hakkında ‘FETÖ içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek yardım etmek’ suçu kapsamında açılan davanın ilk duruşmasına, haklarında 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsi istenen Necati Doğru ile Emin Çölaşan’ın ifadeleri damga vurdu.Çölaşan, FETÖ ile hiçbir bağı olmadığını iddia ederek, “Hayatım FETÖ ile kavga etmekle geçti. Nice davalar açtılar, hiçbiri tutmadı” diye konuştu.

FETÖ’ye yardım ve yataklığını inkâr eden Emin Çölaşan, 24 Aralık 2013’te Sözcü’ye verdiği mülakatta kullandığı “Bizim başaramadığımızı Fethullah’la ekibi başardı” sözleriyle 17-25 Aralık darbe girişimini yere göğe sığdıramadı.

Emin Çölaşan

“DANDİK TERÖR ÖRGÜTÜ” 

Emin Çölaşan 29 Ekim 2015 tarihli Sözcü Gazetesi’ndeki “Şimdi cemaati savunma zamanı” başlıklı yazısında “Fethullah ekibinin, başka bir deyişle cemaatin, terörle ilgisi olduğuna hiçbir zaman inanmadım. Cemaati yok etmek amacıyla, durduk yerde, aslı astarı olmayan yani bir dandik örgüt yarattılar.” diyerek alenen FETÖ’nün avukatlığını üstlenmişti.

“NAYLON DARBECİLER” 

Necati Doğru ise 251 vatandaşın şehit edildiği, Meclis’in bombalandığı, Başkan Recep Tayyip Erdoğan’a suikast girişiminde bulunulduğu 15 Temmuz işgal girişiminden 2 gün sonra 17 Temmuz 2016 tarihinde “Naylon darbe” başlığıyla yazdığı yazısında şu rezil ifadeleri kullandı: “Naylon darbeciler! İktidarı devirmeye kalktılar. Daha da güçlendirdiler. Yoksa bu ‘tezgâhlanmış bir darbe’ miydi? Danışıklı dövüşten bir kalkışma mıydı?”

Necati Doğru

“Dikkat çekmek için attım”

Necati Doğru, mahkemede yazısının arkasında duramadı. Başkan Erdoğan’ın darbenin seyrini değiştiren “Halkımıza çağrı yapıyorum; milletimizi illerimizin meydanlarına, havalimanlarına davet ediyorum” ifadesini duymadığını iddia eden Necati Doğru, “Başlıklar genellikle okurun dikkatini çekmek için atılır. Ben yazının okunmasını sağlamak amacıyla böyle bir başlık attım” dedi.

“BİZİM BAŞARAMADIĞIMIZI ONLAR BAŞARDI”

FETÖ’ye yardım ve yataklığını inkar eden Emin Çölaşan, 24 Aralık 2013’te Sözcü’ye verdiği mülakatta kullandığı “Bizim başaramadığımızı Fethullah’la ekibi başardı” sözleriyle alçak örgütün seçilmiş meşru hükümeti devirmeye yönelik gerçekleştirdiği 17-25 Aralık darbe girişimini yere göğe sığdıramadı.

Editör: TE Bilisim