İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kişiler ile matuf olmayan ve ‘milletin evi’ olarak yorumlanan Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi için “bin 100 odalı saray” ifadesi kullanarak, Bahçeli’ye hakaret etti. Yıllarca aynı hareket içinde omuz omuza mücadele ettiği Bahçeli için Akşener, “Sayın Bahçeli, sen, Cumhuriyet’in kurucu iradesinin, Türk milliyetçiliğinin bayrağını düşürdün. Sen, onu saray kapısına serecektin ki, biz razı olmadık. Milliyetçilik, bin 100 odalı saray bahçelerinde kök salmaz Sayın Bahçeli” ifadeleriyle FETÖ’nün üslubunu takındı.

VAKTİ YOKMUŞ

Partisinin grup toplantısında konuşan Meral Akşener, “Sayın Bahçeli, Türkiye seninle yeterince zaman kaybetti. Ben de seninle daha fazla vakit kaybedecek değilim” diyerek büyük hedefleri olduğunu iddia etti. 24 Haziran Seçimleri’ne ‘iktidar partisi’ olma iddiasıyla giren, ancak sandık sonuçlarıyla büyük bir fiyasko yaşayan Akşener, 31 Mart 2019’daki Yerel Seçimler için de ‘Alabileceğimiz kadar belediye almayı hedefliyoruz’ diyerek iddiasızlığını ortaya koymuştu. Ancak buna rağmen Akşener, Bahçeli’ye “Sanma ki söyleyecek söz bitti. Sanma ki bu cesur yürekler seni affetti. İyi Parti’nin büyük hedefleri var. Sen geç köşeye otur, biz memleket meselesi konuşalım” diyerek iddiasından büyük sözler etti.

“AYAĞIMIZA BASANIN AKLINI BAŞINDAN ALIRIZ”

Öte yandan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, İP lideri Meral Akşener’e tepki gösterdi. Bahçeli, “Siyasi don Kişotların varlığı oldukça düşündürücüdür. Çıkarları kimi işaret ederlerse düğme iliklerler. Biz cevap verince İP Pareti genel başkanının adres verecek kadar gözü dönmüştür. Türk’ün töresidir davet varsa icabet eden de çıkacaktır. MHP şehit ocağıdır, yancı ve paspas değildir. MHP Türkiye’nin son kalesidir. Lastik adamlarla işi olmayacaktır. Aksini söyleyenler edepsiz ve terbiyesizdir. Kum torbası değiliz, ayağımıza basanın aklını başından alırız.” ifadelerini kullandı.

Bahçeli’den ‘Münbiç’ çağrısı: Teröristleri kazdıkları çukurlara gömelimTürkiye

Editör: TE Bilisim