Tarihin en alçak terör örgütü FETÖ’nün inine giren, 40 yıllık kadrolarını tasfiye eden hükümet, 15 Temmuz işgal girişiminde hainlere geçit vermeyen kahramanlar için tarihi bir adım attı. Önceki gün yayınlanan 696 sayılı KHK’nın 121. maddesiyle çıplak elleriyle vatanı koruyan sivillerin, 15 ve 16 Temmuz günlerini kapsayacak şekilde yargıdan muaf tutulması sağlandı.

15 Temmuz’da Bakırköy’de saklandığı evinde keyifle işgal girişimini seyreden Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP, düzenlemeyi çarpıttı.

Şehitler ve gaziler yerine, darbecileri masumlaştırmanın yollarını arayan, mağdur tiyatrosu oynayan, hainler için kilometrelerce yol tepen CHP, alenen milli mücadele kahramanlarının karşısında durdu. CHP, söz konusu KHK için Anayasa Mahkemesi’ne başvurarak, 15 Temmuz’da darbecilere direnenlerin yargılanmasını istedi.

CHP’ye soruyoruz; 15 Temmuz’da Türkiye’yi ortadan kaldırmak isteyen işgalcilerin işbirlikçisi hainler misiniz? Yoksa milli mücadele ve kahramanlarından mı yanasınız?

JİTEM kurulacakmış

CHP’deki saçmalık çarkı bununla da sınırlı kalmadı. Sivillere yönelik yargı muafiyetinden rahatsız olan SİHA’cı CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, işi JİTEM’in kurulmasına götürdü. Kombineli başkan adayı Muharrem İnce ise milletin yanında durmak yerine devletin yıkıldığını söyleyerek bir skandala imza attı.

‘Ne yaparsanız yapın beğenmeyeceğiz’ diyenler anlamasa da olur!

CHP’nin KHK’yı çarpıtarak darbecilerden yana takındığı bu tavrın sebebini ise AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal açıkladı. Millet hainlerle mücadele ederken, CHP’nin darbecileri kurtarma derdine düştüğünü hatırlatan Ünal, Ana Muhalefet Partisi’nin milli direnişi hiçe sayan duruşunu şu şekilde yorumladı:

“O gece millet ülkesinin derdine düşmüşken oturduğu rahat koltuğunda TV izleyen, havaalanından sıvışan, tankları gördüğünde ‘AKP’den kurtuluyoruz’ diye alkış tutanların da bizi anlamasını beklemiyoruz. O gece daha darbe tehdidi nihayete ermemişken, milletle omuz omuza verdiğimiz mücadele devam ederken, panikle darbenin faillerinin akıbetinin peşine düşenlerin de bizi anlamasını beklemiyoruz.”

Editör: TE Bilisim