Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karaman’da Toplu Açılış Töreni’nde konuştu.

Tüm şehitleri rahmetle anarak konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tüm terör örgütlerine karşı ecdadına yakışır duruş ortaya koyan tüm Karamanlı kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Karaman’a 16 Nisan’da yüzde 64’lük evet oranı ile bize verdiği güçlü destek için ayrıca teşekkür ediyorum. Biz milletimiz için yer gelmiştir vesayetçilere, yeri gelmiştir darbecilere, yeri gelmiştir terör örgütlerine, yeri gelmiştir yedi düvele kafa tuttuk, bu uğurda her şeyi göze aldık.” ifadelerini kullandı.

Karaman’a havayolu müjdesi

“İnşallah Karamanımıza da uçakla ineceğiz. 2020 yılında hizmete açmayı planlıyoruz.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Karaman’na birlikte en önemlisi Karaman Serbest Bölgesi’nin kurulmuş olmasıdır.” ifadesini kullandı.

“Aynı projenin ayakları mahiyetindedir”

Ülkemiz çevresinde yaşanan hadiselerin birbirinden bağımsız olmadığını, Irak’ta, Yemen’de ve Körfez bölgesindeki projelerin hep aynı projenin ayakları olduğunu ifade eden Erdoğan, “Bu kadim coğrafya belli bir takım güçlerin yeniden tanzim ettiği bir senaryodur. Terör örgütleri bu oyunun en kanlı araçlarıdır. Biz bu oyunu deşifre ettik, adımları birer birer atıyoruz. Suriye’de başarıyla sonuçlandırdığımız Fırat Kalkanı Harekatı bu adımlardan biridir. İdlib’de yürüttüğümüz operasyon bunlardan biridir. İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısında Kudüs’ü Filistin’in başkenti ilan etme kararı bunlardan biridir. ” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Afrin’i teröristlerden temizleyeceğiz”

“Kemal bey duymamış, Karaman’dan da seslenelim, ey Bay Kemal, Kudüs bizim ruh dünyamızın zaten başkenti. Bir defa fiilen orada bizim görevli olan büyükelçimiz var. Ondan da haberi yok. Afrin’i teröristlerden temizleyeceğiz, Mümbiç’i, Tel Abyad’ı, Kamışlı’yı teröristlerden temizleyeceğiz. Güya müttefikimiz olan birilerinin şımarttığı teröristlerin bugün olduğu gibi bundan sonra da kursaklarında bırakacağız.

FETÖ de yurt dışına kaçıyor. FETÖ de batıya sığınıyor. Hans’a sığınıyor, George’a sığınıyor. Nereye kaçarsanız kaçın kovalayacağız. Bir kısmı cezaevinde. Bazen geliyorlar, yok günahsız, şöyledir, böyledir. Kusura bakmayın. Suçu yoksa yargı zaten bırakır. Bu tür olanlarını da zaten yargı bırakıyor. 251 şehidimiz, 2193 gazimizin ahından korkuyoruz. Onun için de onların kanı yerde kalamaz. Gereği neyse yargu bunu yapacak biz de takipçisi olacağız.

Bunun adı FETÖ de olsa, PYD, PYG, DEAŞ da olsa, aynı şamdanının kolları gibidir, fark etmez. Karşımıza hangi görünüş altında kim çıkarsa çıksın, terör oluşumlarını birer birer yıkıp geçeceğiz.

Amerika, 4 bin tırla silahlar getirdi. Bu silahlar kime veriliyor. Bize bunu açıklamaları lazım. Aynı şekilde koalisyon güçleri. Açıklamaları lazım. Biz her yapılana eyvallah mı diyeceğiz? O güne kadar bizim için terör örgütlerinin destekçisi olmayı sürdürmeleri halinde bizim bakışımız da kusura bakmasınlar, farklı olacaktır. Bu yolda kim bizimle birlikte yürürse kendisine teşekkür eder işbirliği yaparız. Kim yolumuza çıkarsa, hiç kusura bakmasın, basar tekmeyi geçeriz.”

Editör: TE Bilisim