CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ’nün 15 Temmuz işgal girişiminin ikinci yıl dönümüne ilişkin mesaj yayımladı. Kılıçaroğlu, FETÖ’nün işgal girişiminin milletin direnme hakkı sayesinde püskürtüldüğünü ifade ederek, “15 Temmuz, yüce Meclisin tek vücut olarak hain namlulara direndiği, vatandaşlarımızın teröristlere geçit vermediği bir destandır. Sokaklarda şehit olma pahasına teröristlere direnen, tanklara karşı koyan vatandaşlarımız, yüce Meclisin çatısı altında toplanarak parlamenter sisteme ve demokrasimize sahip çıkan parlamenterlerimiz, demokrasi kahramanıdırlar” diye konuştu.

HER YERİ ÇELİŞKİ

Kılıçdaroğlu’nun mesajı tartışmaları da beraberinde getirdi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz işgal girişiminde darbeci tanklara selam durup, Bakırköy’e kaçmış, saklandığı evde FETÖ’nün vahşetini izlemişti.

Aynı Kılıçdaroğlu, daha sonra 15 Temmuz için “Kontrollü darbe” safsatasını uydurarak, alçak terör örgütü FETÖ’yü aklamaya çalışmıştı.

Kılıçdaroğlu, mesajında övgüler dizdiği millete yönelik yargı muafiyeti getiren KHK’ya da karşı çıkarak açıkça tarafını belli etmişti.

Editör: TE Bilisim