Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’un Esenler ve Gaziosmanpaşa ilçelerindeki toplu açılış törenlerin de meydanı hınca hınç dolduran memleket sevdalılarına tarihi mesajlar verdi. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sistemi, Avrupa’nın tutumu ve terörle mücadele konusunda önemli tespitler yaptı. Erdoğan, FETÖ’cü teröristlerden temizlenen TSK’nın Suriye’de büyük bozduğunu, Güneydoğu’da PKK’ya büyük darbe vurduğunu belirtirken, operasyonların Sincar’a, terörün bulunduğu her noktaya uzayabileceğini ifade ederek, şunları dile getirdi:

MUSUL’U YALNIZ BIRAKAMAYIZ

“Fırat Kalkanı Operasyonu ile Suriye’deki oyunu tam ortasından bozduk. Şimdi sıra diğer bölgeleri derleyip, toparlamaya geldi. Kilis’in güvenliğini sağlamışken, Amanosları boynu bükük bırakamayız. Karkamış’ın güvenliğini sağlamışken Suruç’u, Akçakale’yi, Ceylanpınar’ı, Nusaybin’i, Cizre’yi sahipsiz bırakamayız. Kandil’i terör örgütünün başına yıkarken, Sincar’da, Mahmur’da yeni fitne ocakların yakılmasına izin veremeyiz. Telafer’deki, Musul’daki, Kerkük’teki kardeşlerimizi tek başlarına bırakamayız. Biz burada güven içinde yaşamak istiyorsak, önce Suriye’deki, Irak’taki kardeşlerimizin güvenliğini de sağlamak zorundayız.”

BELGEYLE KONUŞUYORUM

Erdoğan, Avrupa’nın Nazizim söyleminden rahatsız olmasına çok sert tepki gösterdi. Kendisine alenen hakaretler sıralandığını hatırlatan Erdoğan, Avrupa’nın faşistliğini İslam ve Türk düşmanlığı ile gösterdiğini kaydederek, “Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanına ‘Diktatör’ diyeceksin… Bunlara faşist dediğimiz zaman beyler rahatsız oluyor. Nazi dediğimiz zaman rahatsız oluyor. Bak belgeyle konuşuyorum. Camilerimizin duvarına gamalı haç işaretlerini koyan siz değil misiniz? Onlara karşı verilmiş bir mücadeleniz var mı?” dedi ve şöyle devam etti:

FAŞİSTSİNİZ FAŞİT

“Camilerimizi yakıp, yıkmadınız mı? Solingen faciasını biz bir kenara koyabilir miyiz? NSU davasını bir kenara koyabilir miyiz? Hala çözmediniz, hala sürüncemede bekletiyorsunuz. Faşistsiniz, faşist. Nazi uygulamalarından da istediğiniz kadar rahatsız olun. Eğer bizim cami duvarlarımıza siz gamalı haçları çiziyorsanız, bunların hesabını sormuyorsanız, bu lekeyi üzerinizden atamazsınız.”

NATO’YA GÖRÜLMEMİŞ AYAR

Erdoğan, terör örgütlerine silah yardımında sınır tanımayan NATO ülkelerine de ayar vermekten geri durmadı. Verilen silahların Türkiye’ye karşı kullandığın anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki yüzlülüğün bitmesi çağrısı yaparak, “Bize verilen hiçbir sözün tutulmadığı, buna karşılık terör örgütlerinin sürekli desteklendiği, öne sürüldüğü bir düzenin devam edebilmesi mümkün değildir. Bir taraftan silah vereceksiniz ve o silahlarla ülkeme ateş ettirecek. Ben de buna susacağım. Var mı böyle bir şey? Bir taraftan NATO’da beraber olacağız. NATO’da beraber olduğumuz ülke bana silah vermeyecek, terör örgütüne silah verecek. Var mı böyle bir şey?” ifadelerini kullandı.

GÜÇSÜZ TÜRKİYE İSTİYORLAR

Erdoğan, 16 Nisan’ın sadece Türkiye açısından değil bölge açısından büyük önem taşıdığını, sistem değişikliğini sulandıranların güçlü Türkiye’nin karşısında durduğunu belirterek, “Türkiye, dünyanın ve bölgemizin büyük bir dönüşüm içerisinde olduğu bu süreçte tarihi bir karar verecek. Bu meseleyi komik benzetmeleriyle şahsi hale getirenler, yalanlarıyla sulandıranlar, çarpıtmalarıyla başka tarafa çekmek isteyenlerin amacı başkadır. Onlar, Türkiye bu dönüşüm sürecini güçlü bir şekilde karşılayamasın, eskiden olduğu gibi sırtı yerden kalkmasın, hep birilerine muhtaç olarak yaşasın istiyorlar” değerlendirmesini yaptı.

Editör: TE Bilisim