15 Temmuz Türkiye’yi bölme girişiminde FETÖ’cü darbecilerin yanında duran, terör saldırılarını kınamayı unutan, 246 kişiyi şehit eden teröristleri masum gösteren, bunun yanı sıra PKK’lılar ve bu şer ittifakının yancısı olan sözde gazeteci ve siyasilere saklanacak konforlu “in” tesis ederek, kirli yüzünü tüm dünyaya gösteren Haçlı Avrupa, dün yine açıkça terörden taraf oldu.

Bu bağlamda, Avrupa Parlamentosu, Avrupa Birliği ile Türkiye arasında 3 Ekim 2005’te başlatılan üyelik müzakerelerinin geçici olarak dondurulmasına ilişkin kararı 37 oya karşı, 479 oyla kabul etti. AP’nin aldığı kararın hukuki biri yaptırımı bulunmazken, Avrupa Komisyonu ve AB Liderler Zirvesi’ne tavsiye kararı anlamını taşıyor. Skandalların parlamentosu AP, müzakerelerin yeniden başlaması içinse Türkiye’yi bölücü hainlere karşı kararlı mücadeleyi sağlayan, örgüt yapılanmalarının deşifre edilmesine imkân tanıyan olağanüstü halin kaldırılmasını şart koştu.

“İbretle izliyoruz”

Başbakan Yıldırım, Avrupa Parlamentosu’nun terörü meşru görüp, teröre karşı koyan Türkiye’ye tavır almasına sert çıktı. Yıldırım, sözde demokrasi payitahtı, insan hakları koruyucusu AP’nin verdiği kararı tanımadıklarını, tüm dünyanın ikiyüzlülüğe tanık olduğunu ifade ederek, “Bu kararın bizim açımızdan hiçbir önemi yok. AB ile ilişkilerimiz zaten ite kaka gidiyor. AB şunu anlamalı, Avrupa gelecek vizyonunu Türkiye ile beraber mi şekillendirecek, yoksa Türkiye’siz mi? Bize demokrasi dersi vermek isteyenlerin gerçek yüzünü bütün dünya ibretle izliyor” dedi.

“Vebaya yakalandılar”

MHP lideri Devlet Bahçeli’de AP’yi yerden yere vurdu. AP’nin terör örgütlerinin sözcülüğünü ve hamiliğini üstlendiğini belirten Bahçeli, “AP, terörizme yakasını kaptırdı. Türkiye’ye samimiyetsiz ve soğuk bakışını tescil ettirdi ve art niyetini tekrar gözler önüne serdi. Türk milleti, AP’nin kararını reddetmektedir. Avrupa, veba salgınından sonra ikinci kez büyük ve acınası bir hastalığa tutulmuştur. Bu vahim hastalık terör örgütlerinden bulaşmıştır” diye konuştu.

OHAL kaldırılmalı

Avrupa Parlamentosu, Avrupa Birliği ile Türkiye arasında 3 Ekim 2005’te başlatılan üyelik müzakerelerinin geçici olarak dondurulmasına ilişkin kararı 37 oya karşı, 479 oyla kabul etti. 107 parlamenter ise çekimser kaldı. AP’nin aldığı kararın hukuki biri yaptırımı bulunmazken, Avrupa Komisyonu ve AB Liderler Zirvesine tavsiye kararı anlamını taşıyor. Skandalların parlamentosu AP, müzakerelerin yeniden başlaması içinse Türkiye’yi bölmeye çalışan hainlere karşı kararlı mücadeleyi sağlayan, örgüt yapılanmalarının deşifre edilmesine imkan tanıyan Olağanüstü Hal’in kaldırılmasını şart koştu.

Kapıkule’den içeri girmez

Avrupa Parlamentosu’nun, hukuki bağlayıcılığı olmayan skandal kararına ilk tepkiyi Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik verdi. Bakan Çelik, Avrupa’nın Türkiye yerine terörle iş tuttuğunu ve verilen kararı tanımadıklarını kaydederek, şunları söyledi: “Avrupa ile ilişkilerin fiilen durmuş olduğu bir durumda bu kararın çıkması şimdiye kadar yaşanılanların tezahürüdür. Diyorlar ki hükümete mesaj vermek istiyoruz. Mesaj kararlarla verilmez uygulamalarla verilir. Koridorlarında PKK sergisi açılan AP zaten kararını daha önce vermiştir. Bu karar Türkiye – AB arasındaki bir krize değil AP’nin içine düştüğü değerler krizine işaret ediyor. Bu karar öylesine bir siyasi tutarsızlık içeriyor ki bu kararı verenler bu mesajın Kapıkule sınır kapısından girmeyeceğini bilsinler.”

Avrupa krizin içerisinde

Avrupa Birliği’nin Türkiye’ye karşı yanlış bir yol izlediğini, bununda bedelinin olacağını vurgulayan Bakan Çelik, birlik topraklarında faşistliğin arttığını dile getirerek, “Türkiye ile daha yoğun işbirliği yapmaları gerekirken tam tersi yolda ilerliyorlar. AB’nin yeniden vizyon ortaya koyan bir kuruma dönüşmesini bekliyoruz. İnsan hakları ve demokrasi konusunda Türkiye’yi köşeye sıkıştırma yaklaşımı, AB’nin içine düştüğü krizi göstermektedir. Bir kez daha uyarıyoruz, bu AB için bir krizdir. Bütün anketlere baksınlar, Avrupa’da aşırı sağ, İslamofobi büyümektedir” dedi.

Darbecilere kulak verdiler

Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Ali Şahin’de sosyal medya hesabından yaptığı açıklama da, AP’nin verdiği karara tepki gösterdi.AP’nin terör örgütlerine ve İslam düşmanı lobilere kulak verdiğinin tespitini yapan Şahin, “Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye kararı AB içindeki aşırı sağ, ırkçılar, İslam karşıtları, terör örgütleri ve darbecilerden başka kimsenin işine yaramıyor” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim