Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Şırnak’ın Cizre ilçesinde bulunan emniyet müdürlüğü ve çevik kuvvete PKK’lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit düşen Harun Maytalman’ın ebediyete uğurlamak üzere gittiği Ordu’da terörle mücadele ve Fırat Kalkanı operasyonu hakkında detaylı bilgiler paylaştı. Türkiye aynı anda bütün terör örgütleri ile savaştığını vurgulayan Kurtulmuş, “Bir taraftan PKK, bir taraftan İŞİD, bir taraftan FETÖ örgütleriyle Türkiye hem terörle hem darbe tehdidi ile karşı karşıya kaldı. Bu Türkiye’nin birliğine, beraberliğine, Türkiye’nin geleceğine, Türkiye’nin istiklaline ve istikbaline yapılmış açık bir saldırıdır. Öyle görünüyor ki terör örgütlerinin hepsinin arasında da ciddi bir dayanışma içerisinde bu saldırıları sürdürüyorlar” diye konuştu.

Millet kazanacak

Türkiye’nin İstiklal savaşında olduğunu ve bu savaşı 15 Temmuz’da olduğu gibi 79 milyon vatandaş ile birlikte kazanacağının saptamasında bulunan Kurtulmuş, “Bütün terör örgütleri hep beraber saldırsa da onların arkasındaki bütün ortak akıllar hep beraber hareket etse de bu savaşı milletimiz kazanacaktır ve inşallah Türkiye 79 milyon hep beraber terör örgütlerine diz çöktürecektir. Terör Türkiye için aziz milletimiz için bir tehdit olmaktan çıkarılacaktır” ifadelerini kullandı.

Kaynakları Suriye’den

Türkiye’yi hedef alan terör örgütlerinin silah ve mühimmat, bunun yanısıra lojistik desteklerini Suriye’den aldığını dile getiren Kurtulmuş, 6 yıldır savaşın sürdüğü ülkenin terör yuvasına döndüğünün tespitini yaparak, şunları söyledi: “Özellikle geçen sene temmuz ayından bu yana saldırılarını artıran terör örgütlerinin çok ciddi şekilde Suriye’den lojistik destek aldıklarını, oradan insan kaynağı desteği sağladıklarını hatta askeri anlamda, mühimmat anlamında da büyük destekler sağladıklarını da biliyoruz. Dolayısıyla Türkiye’de terörün bu kadar azmasının önemli nedenlerinden birisi Suriye’de ortaya çıkan siyasi istikrarsızlıktır. Tabiri caiz ise Suriye maalesef son 5 yıldır dünyadaki bütün silahlı örgütler için bir cennet haline gelmiştir ve Suriye bir örgütler konfederasyonu haline dönüşmüştür.”

Bölge temizlenecek

Fırat Kalkanı operasyonuna değinen Kurtulmuş, kısa sürede bölgenin tüm terör unsurlarından temizleneceğini aktararak, “İnşallah en kısa sürede oradaki mücadelede İŞİD’i ve terör örgütlerini Türkiye’ye bir tehdit olmaktan uzaklaştıracağız ve o alanı temizleyeceğiz. Bu kararlılıkla operasyonlarımız son derece başarılı şekilde devam ediyor. Bu operasyondaki amacımız gerçekten ani, hızlı sonuç alıcı bir operasyonla o bölgeyi bütünüyle terör örgütlerinden temizlemektir.” değerlendirmesinde bulundu.

Editör: TE Bilisim