AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) tarafından düzenlenen 15 Temmuz Sempozyumu’nda konuştu.

249 vatan evladının şehit olduğu hain işgal girişiminde FETÖ’cü teröristlerden korkmayan, tanklara göğüs geren halkın, büyük bir cesaret örneği sergilediğini ifade eden Bozdağ, 15 Temmuz’da halkın Cumhurbaşkanı’na, Meclis’ine, demokrasisine kısaca istiklaline ve istikbaline sahip çıktığını söyledi.

MİLLET KAZANDI, MİLLETİN ADAMLARI KAZANDI

15 Temmuz’da bundan önce yaşanmış bütün darbe teşebbüslerinde ve muhtıralarda yaşanmayan olayların yaşandığını belirten Bozdağ, “Darbeciler kaybetti, millet kazandı, milletin adamları kazandı. Darbecileri de sadece darbe yapanlarla görmeyin, FETÖ/PDY teröristleri darbeyi yapmaya teşebbüs etti ama onların bu darbe yapma talimatını aldığı yerler, başkası. Terör örgütü taşeron örgütler, o gece sadece FETÖ/PDY terör örgütü ve onunla beraber hareket eden darbeci teröristler yenilmedib FETÖ/PDY’yi kucağında besleyen, büyüten, Türkiye’ye karşı kullanan ve o darbe emrini veren, darbenin başarılı olmasını bekleyen, dua eden bütün güçleri de Türk milleti o gün, bir kez daha yenmiştir.” ifadelerini kullandı.

“TAYYİP BEY ÖLÜMÜNE UÇTU”

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz hain işgal gecesinde milletine güvendiğini ve inandığını belirten Bozdağ, “Tayyip Bey, milletine güvendi, inandı, ölümüne uçtu. Radara yakalanmamak için çok alçaktan bir helikopter uçuşuyla hava meydanına geliyor ve orada hava hakimiyetinin kimde olduğunu bilmeden, her türlü riski göze alıyor ve uçuyor. Sadece kendisi değil, eşi, çocukları, torunları, yakınları hep beraber uçuyorlar yani bir olay olduğunda sadece kendisi şehit olmayacak, bütün aile şehit olacak. Bütün bunları göze alıyor ve gelip meydana iniyor.” diye konuştu.

AK Parti’den 15 Temmuz Şehitler Köprüsü davası kararı hakkında açıklamaTürkiye

Editör: TE Bilisim