FETÖ‘nün darbe girişiminde bombardıman sonucu hasar gören Meclis, çatıdan sığınağa kadar tadilat dönemine giriyor.

TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Meclis’teki tadilat çalışmalarına ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Halkla İlişkiler Binasının yüzde 75’e yakının zarar gördüğüne işaret eden Kumbuzoğlu, vatandaşın giriş-çıkış noktası olduğu için buranının tadilatını önemsediklerini söyledi.

Meclis’e 3 bomba atıldığını anımsatan Kumbuzoğlu, birinin çatıya isabet ettiğini, bu bölümün şu anda üzerini kapattıklarını anlattı. Bir an önce burayı drenaj sistemiyle kapatıp, akıntıyı önlemeleri gerektiğini ifade eden Kumbuzoğlu, Başbakanlık makamının bulunduğu yerin de tadilata ihtiyacı bulunduğunu belirtti.

Kumbuzoğlu, ana isabet noktasının müzeye çevrilmesi fikrinin ağırlık kazandığını dile getirerek, burayı korumayı düşündüklerini söyledi. Kumbuzoğlu, bu noktayı dondurma sistemi, yapıştırma suretiyle kalıcı müze sistemine dönüştürmeyi hedeflediklerini dile getirdi. Ziyaretçilerin en kolay ulaşabileceği ve gözlem yapabileceği, etkileyici noktanın burası olduğunu belirten Kumbuzoğlu, gençlere, gelecek nesillere bunu bırakmaları gerektiğini kaydetti.

Halkla ilişkiler binasının yanında, bombalama sonucu 2 metrelik çukur oluştuğunu belirten Kumbuzoğlu, oluşturulan Bilim Kurulu’nun, bu bölümün camekan içine alınıp, sergilenmesi önerisinde bulunduğunu belirtti.

Mevcut sığınağı daha kullanışlı hale getireceklerini, başka bir yerin sığınak olup olmayacağını da değerlendirdiklerini söyleyen Kumbuzoğlu, “Küçük çaplı bazı tadilatları da yapacağız. İnşallah 1 Ekim’e kadar hepsini halledeceğiz.” dedi.

“Delilsiz hiçbir şey olmaz”

Kumbuzoğlu’na, Meclis’te FETÖ üyesi bulunup bulunmadığının tespitine yönelik çalışmaların hangi aşamada olduğu da soruldu.

Her kurumda olduğu gibi Meclis’te de bir komisyon oluşturulduğuna dikkati çeken Kumbuzoğlu, komisyonun, istihbarat birimlerinden MİT, emniyet MASAK, BDKK’dan gelen bilgileri değerlendirip, sonucu bildireceğini kaydetti.

Kumbuzoğlu, “Bu ciddi bir şeydir. Bizim, her kurumun, komisyonun yapacağı çok bir şey yok. Gelen kayıtlar önemli. Burası hukuk devleti, yapılan her şey hukuka uygun yapılır. Denetime açıktır. Burası hukuk devleti, rastgele bir şey olmaz. Delilsiz hiçbir şey olmaz.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi