Arif Çavdarlı

24 Haziran seçimlerinde büyük hezimet yaşayan Meral Akşener, kaybettiği imajını tazelemek için MHP’yi hedef aldı “Önce küçük ortak” çıkışıyla hakaret etti, ardından ise ceza indirimi teklifinin FETÖ’nün kodAmanlarına yarayacağı yönünde algı operasyonu yaptı. Akşener’e cevap MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman’dan geldi. MHP’nin FETÖ’nün 15 Temmuz’da işgal girişimine karşı sergilediği tarihi duruşu hatırlatan Büyükataman, 15 Temmuz’a giden süreçte Akşener’in FETÖ’cühakimlerle MHP’yi ele geçirmeye çalıştığını gündeme getirdi.

FETÖ kimi destekledi

MHP’li Ataman, FETÖ’nun Akşener’i destekleyin talimatını hatırlattı. Ataman, Akşener’i terletecek şu soruları yöneltti:15 Temmuz darbe girişimini yapanların kendine ‘Yurtta Sulh Konseyi’ demesiyle, “Kınalı Yapıncak”ın MHP kongresi yaptırmak için Türkiye’yi gezerken her gittiği il ve ilçede “MHP iktidarında “Yurtta sulh, cihanda sulh” ilkesini hayata geçireceğiz” cümlesini kurması tesadüf müdür? “Kınalı Yapıncak”ın gezdiği tüm il ve ilçelerde tekrarladığı çok ilginç başka bir söz daha vardır. “Muhteremlere ot yoldurmazsak namerdim” bu söz, herkesin bildiği gibi askerde talim terbiye amaçlı fiili ceza sistemi modelidir. Bu da mı tesadüftür?”

“Etrafına bak”

İP Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın Akşener’in FETÖ tarafından desteklendiği yönündeki itirafını anımsatan Ataman, İP’teki yapılanma hakkında şunları söyledi: “FETÖ’nün kodamanları’ndan bahseden ‘Kınalı Yapıncak’, ‘FETÖ kodamanı’ görmek istiyorsa, ‘Kınalı Yapıncak’ı kastederek ‘FETÖ’cüler ona destek veriyor.’ diyen Genel Başkan Yardımcısına, ‘Ben FETÖ’nün Belediyeler başimamıyım.’ diyen milletvekiline bakmaldır.”

Editör: TE Bilisim