Diriliş Postası Muhabiri Batuhan Gülşah/Atina

PKK terör örgütü, Yunanistan’ın Türkiye karşısında kullandığı en değerli enstrümanların başına geliyor. Türk-Yunan sınırını Suriye, Afganistan gibi ülkelerden Avrupa’ya gitmeye çalışanlara kapatan Atina, söz konusu PKK’lılar olunca hemen iltica hakkı tanıyor, Yunanistan’da kalması için tüm kolaylığı sağlıyor. Ancak bu yapmacık ilginin gerçek yüzünü ortaya çıkartacak türden bir olay Atina’da yaşandı. 35 yıldır Yunanistan’da yaşayan 60 yaşındaki PKKlı Sinan Melek öldü.

MEZARLIKTA YER YOKMUŞ

Teröristin arkadaşları cenaze işlemleri için önce Türkiye Büyükelçiliği ile temasa geçti ancak beklendiği üzere olumsuz yanıt geldi. Sonrasında PKK’lının yaşadığı Anavyssos semtinin yetkililerine gidildi, “Siyasi mülteci olduğu gerekçesiyle gömemeyiz. Ayrıca mezarlıkta yer yok” denildi. Cenaze masrafları için 300 euro verme teklifinde bulunuldu.

CESEDE PARA TEKLİF ETTİLER

PKK’lının yakınları bu defa da Vyronas semti yetkililerine ulaştı. Ancak cevap yine bir önceki gibi oldu. Gömme ihtimali olduğu zaman da bunun masrafının 400 euro olacağı bildirildi. Tüm bu kargaşanın sonrasında, 1985 yılından bu yana Yunanistan’da yaşayan Diyarbakır kökenli Sinan Melek’in cesedi morgun “istenmeyenler” bölümünde beklemeye devam ediyor. Olayı haber alan Yunan solu, PKK’lının gömülmesi için kampanyalar düzenlemeye başladı.

ŞİMDİ GÖZLER FETÖ’DE

Tüm bu süreç, teröristlere kucak açan Atina’nın ilgisinin arkasında yatan sebebin tamamen çıkar olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Şimdi gözler, 2016 darbe girişiminden sonra Yunanistan’a gelen onbinlerce FETÖ teröristine çevrildi. PKK gibi FETÖ üyelerinin de benzer haberlerle anılması muhtemel. Ancak FETÖ’nün PKK’dan farklı olarak içinde bulunduğu ülkenin en küçük mekanizmasına dahi sızma özelliği düşünüldüğünde gelecek ilginç gelişmelere gebe gibi duruyor.

Editör: TE Bilisim