Diriliş Postası, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Büyük bölümü PKK iltisaklı” dediği CHP Esenyurt Belediye Meclis Üyeleri’nin içerisinde bulunan bazı isimlere ulaştı. CHP’nin 31 Mart Mahalli İdareler seçimleri için 9. Sıradan Meclis Üyesi adayı gösterdiği Hüseyin Gök, 21 Ocak 2016’da İstanbul’da yapılan terör operasyonunda HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi ve Genel Merkez Saymanı Zeki Çelik, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) MYK üyesi Berat Anlı’nın da aralarında bulunduğu 31 kişi ile beraber gözaltına alındı. Gök, çıkarıldığı mahkeme tarafından terör örgütü üyeliği suçlamasıyla tutuklandı.

HDP Kürtlerin temsilcisiymiş

Yine CHP’nin aday gösterdiği Erol Topuz’un 7 Haziran seçimleri öncesi skandal konuşmalar yaptığı videosu ortaya çıktı. PKK terör örgütünün siyasi uzantısı olan HDP’yi Kürtlerin temsilcisi olarak gösteren Topuz’un, HDP tarafından paylaşılan video da şu sözleri sarf ettiği görüldü: “Bizim oylarımız zaten HDP’nin. Tokatlı, Samsunlu ya da Ordulu onları çekebiliyorsak ne mutlu. Herkes elinden geleni yapsın. Bu seçim Kürtler için çok önemlidir, kazanmamız gerekir. Aslında biz yanlış gitmezsek, bütün Kürtler oylarını eğer Kürtelere verirse zaten sorun kalmıyor.” Söz konusu belgelerle CHP’nin HDP’ye ile ittifakı inkar strateji bir kez daha çöktü.

DHKP/C seviciliği

Ayrıca CHP’nin mevcut Meclis üyeleri arasında da terör örgütüne destek verenler var. CHP’li üyeler Engin Doğru ile Seyhan Karahan, marjinal kimlikleriyle dikkat çekiyor. Seyhan Karahan’ın, FETÖ’nün 17-25 Aralık darbe girişiminin sahte belgelerini içeren pek çok haberi sosyal medya hesabı üzerinden paylaşıp propaganda yaptığı belirlenirken, Engin Doğru’nun da terör DHKP-C’nin bomba eğitmeni Nuriye Gülmen’e sahip çıktı. Gülmen, “DHKP-C silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Editör: TE Bilisim