AK Parti eski İstanbul Milletvekili Metin Külünk’ün evinin kar maskeli ve silahlı şahıslar tarafından gözetlendiği Yeni Şafak’ın haberiyle ortaya çıkmıştı. Güvenlik kamera kayıtlarından, etrafı kolaçan ettikten sonra araçtan inen eli silahlı 2 şahsın binaya girmeye hazırlanırken bir apartman sakininin çıkması üzerine kaçtıkları belirlendi. Silahlı kişilerin yaklaşık 40 dakika boyunca evin etrafında keşif yaptıkları belirlendi.

Sırra kadem bastılar

Elim olayın detaylarına Diriliş Postası ulaştı. Buna göre silahlı saldırganların keşif yaptıkları ve saldırı girişiminde bulundukları saatte AK Parti’li Metin Külünk evdeydi. Apartmanın sakinin çıkmasıyla bozulan saldırı planının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü duruma el koyarken, silahlı saldırganlar ve kaçtıkları arabaya dair henüz bir iz bulunamadığı öğrenildi.

Defalarca izlemişler

Öte yandan olayın hırsızlıkla alakasının bulunmadığı tespit edilirken, Metih Külünk’ün daha öncede defalarca izlendiği, bu tip bir olayın ilk defa yaşanmadığı öğrenildi. Ayrıca, Külünk’e yakın kaynaklarda AK Partili ismin çokça tehdit aldığını aktardı. Resmi koruması da olmayan Külünk’e karşı kimin suikast hazırlığı yaptığı da merak konusu.

FETÖ ile çetin mücadele

Külünk, 15 Temmuz’da FETÖ’nün suikasttan dakikalarda kurtulan Başkan Recep Tayyip Erdoğan’a İstanbul Yeşilköy Havalimanı’na indiği sırada darbecilere aldırış etmeyerek desteğe gitmiş, işgalci terör örgütüne karşı en çetin mücadeleyi veren isimlerin başında gelmişti.

“Bana Allah yeter”

Diriliş Postası’na konuşan Külünk, “Kimse bizim oturduğumuz eve o saatte gezmeye gelmez” derken, “Benim koruma var, Allah var o yetiyor bana” ifadesiyle koruma talep etmediğini dile getirdi. Ayrıca Meral Akşener’in evinin önündeki gerginlikle ortaya ayağa kaldıranların, Metin Külünk’e yönelik suikast hazırlığıyla ilgili tek kelime etmemesi dikkatlerden kaçmadı.

Editör: TE Bilisim