Deniz Unay / Analiz

“Şehidin helvası sizin ocakta kavrulmadığı sürece, size hep tatlı gelecek” bir şehit anasının söylediği bu söz, “ateş düştüğü yeri yakar” deyiminin en acı halidir.

Mazlumlara Kapımızı Açtık

Suriye’de iç savaşın başlamasının ardından zulümden daha doğrusu ölümden kaçan insanlar Türkiye’ye sığındılar. Büyük Türkiye Devleti olarak o mazlumlara önce kapımızı açtık ardından ekmeğimizi paylaştık. Yüzbinlerce  Suriyeli mülteci ülkemizde yıllardır bizim topraklarımızda yaşıyor. Avrupa destek vermeyip görmezden davranıp insan hakları hususunda her zamanki gibi riyakarlığını göstererek sadece bölgenin olayı imiş gibi sorumluluk almadılar

Bugün Suriye’de halk için kalan en korunaklı yer olan İdlib’de artık ölüm kokan bir toprak haline geldi. Yaklaşık 2 milyon insan bu durumda daha güvenli bir yere gitmek isteyecek ve en yakın yer Türkiye. Ülke olarak artık bu yükü taşıyamayacağımız beyan ettik ve bunu önlemek, ayrıca ülkemize doğru sürülecek insanları bahane ederek gerek sınır gerekse sınırlarımız içerisinde oluşacak bir çatışmayı önlemek maksadıyla Kahraman Türk Ordusu İdlib’e gitti. Ne işimiz var İdlib’de diyenlere cevabımız, “Eğer bugün orada bu olaya müdahil olmaz ve karşılamazsak yarın sorun artık bizim iç güvenlik meselemiz haline gelecektir”

Sosyal Medyada Provakasyon

Her yaşanan olayda olduğu gibi böylesine acılı ve kritik bir durumda da sosyal medya üzerinden provakasyon yapmaya çalışanların, halkı nefret ve öfkeye yönlendirmek isteyenlerin varlığını bir kez daha gördük. Hiçbir acıyı önemsemeyen bu karekter yoksunları olayın ilk anından bu yana bilgileri çarpıtarak halkı galeyana getirmeye çalıştılar.

Amaçları Kaos Çıkarmak

Özellikle açılan hashtaglar üzerinden inanılmaz bir dezenformasyon başladı. Her bir şehit haberi bizleri derinden üzerken sayılar üzerinden provakasyon yapmak acıya saygı duymamaktır. Özellikle asker aileleri üzerinde baskı kurmak ve TSK’yı yıpratarak ülkede kaos çıkarmaktır. Devletin ve hükümeti ve orduyu sanki acziyet içinde gibi göstermektir.

Acıyı Önemsemeyenler

Bugün Mehmetçiğin tırnağına taş değse, canı yanan bu milleti, şehitler üzerinden, başkasının acısı üzerinden kaşımaya çalışmak hainlikten öte tamamen insanlıkla alakalı bir durumdur. Allah’ın, Kur-anı Kerim’de belirttiği gibi bunlar ”Aşağılığında aşağılığına” dönüşmüşlerdir. Acıları önemsemeden sanki acı duyuyormuş gibi ama  alaycı bir şekilde davranan bu değersizlere verilecek en güzel cevap birlik ve beraberliğimiz olacaktır.

Yine FETÖ ve Bot Hesaplar

Sosyal medyada yapılan provakatif haberlerde şehit sayısını yüzlerce gibi gösterdiler. Özellikle bu Bilgi kirliliğini oluşturanların büyük çoğunluğu yine hain terör örgütü FETÖ tarafından yurtdışından bot hesaplarla yapıldı. Anlık açılan ve sadece olayla alakalı sahte paylaşım, beğenim ve foto yayınlayan bu bot hesapların tek amacı algı yaparak halkı, devlete karşı  kin ve nefretle doldurmak, yönetimi acziyet içinde gösterip yıpratma çabasıdır.. Böyle yaparak kendilerinin sapık düşüncelerinin doğruluğunu ortaya koymaya çalışıyorlar. Bunların bu hareketi sonrası içerideki işbirlikçi hesaplarda bunlara destek vererek içlerindeki kini akıtıyorlar. Bunu yaparken sanki üzgünmüş gibi davranarak, kuzu postuna bürünüyorlar.

Akşam saatlerinde infiale yol açan bu gelişme sonrası provakasyon yapan hesaplar hakkında soruşturma başladı ve Adana, Hatay, İstanbul, Diyarbakır gibi bazı illerde operasyonlar yapıldığı bilgisi alındı.

Sosyal Medyaya Erişim Durdu

Sosyal medyadaki yapılan provakasyonların ardından gece başlayarak sosyal medya platformlarına erişim kısıtlandı. Bu şekilde yapılacak olan algı operasyonularının önüne geçerek birlik ve beraberliğimize vurulmaya çalışılan ve TSK üzerinden ülkeyi yıpratmak isteyenler engellenmiş oldu. Unutulmamalıdır ki “Özgürlüğünüz, başkasının özgürlüğünün başladığı yerde biter”

Şu bilinmeli ki, Türk halkı her zaman Kahraman Türk Askerinin yanında ve onun destekçisidir. Mazlumun yanında Zalimin karşısındayız. Bizler şehitlik mertebesi için hevesli ve eline geçmediği zaman üzülen bir milletiz. Bizler üzülür, acımızı içimize atarız sonra şehide imrenir ve o makam için Allah’a yalvarırız. Artık sözün bittiği ve hesap vakti geldi. Rabbim bu mübarek günlerde Kahraman Mehmetçiğimizin yar ve yardımcısı olsun, onu Muzaffer eylesin.

Editör: TE Bilisim