Başbakan Binali Yıldırım, 33. Ulusal Bilişim Kurultayı’nda yaptığı konuşmada, 7 Ağustos ruhunu çiğneyip, 246 vatandaşın şehadetini görmezden gelip, 17-25 Aralık’tan bayana ittifakını sürdürdüğü katil, darbeci FETÖ’cüleri aklamaya kalan, PKK destekçilerini ise “Demokrasi” kılıfıyla masumlaştırma çabalarına giren, terör temizliğini engellemeye çalışan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı. Milli siyaset örneği olarak MHP lideri Devlet Bahçeli’nin PKK ve FETÖ’cü hainlerle yürütülen mücadeleye verdiği desteği örnek veren

Başbakan, Kılıçdaroğlu’nun şehit ailelerini incittiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

“Ana muhalefet partisinden de başlangıçtaki duruşunu muhafaza etmesi, toplumun beklentisiydi. Darbecilerin mağduriyetinden söz etmek, açıkçası şehitlerimizin ruhunu incitiyor, onların yakınlarını incitiyor. Darbeciler elbette ki hesabını sonuna kadar verecek. Türkiye bir hukuk devleti. Hukuk devletinin gereği yapılacak. Siyaseten hükümetle problemleriniz olabilir ona bir şey diyeceğim yok ama bir şeyi birbirinden ayırt etmemiz lazım, konu beka meselesi olunca, orada siyaset biter. Bizim milletimiz bunu görmek istiyor.

500 bin kişiye iş

Başbakan daha sonra ise Çankaya Köşkü’nde ekonomik tedbirlere ilişkin Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nda aldıkları kararları açıkladı. Başbakan, işveren ve vatandaşların yüzünü güldürecek, borçlulara nefes aldıracak hamleleri şöyle sıraladı:” 2017’de, özel sektörde toplam 500 bin vatandaşımızı İŞKUR’un aktif iş gücü programından yararlandıracağız. Doğu ve Güney Doğu bölgelerimizde ağırlıklı olacak. İhtiyaç olan yerlerde yer vereceğiz. Özel sektör iş verenlerinin, asgari ücret desteğinden yararlanmalarını, ‘esas prim ödeme gün sayısı’na karşı gelecek şekilde 2017 Ocak, Şubat, Mart, üç aylık primlerini 2017’nin Ekim, Kasım, Aralık ayına öteliyoruz. Firmaların piyasada nakit ihtiyaçları var, nakit sıkıntısı var.” Başbakan ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısı sonrasında millet ve şirketlerin 10 milyar dolar bozdurduğunu açıkladı.

Editör: TE Bilisim