İzmir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi, terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği gerekçesiyle 35 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan ABD’li papaz Andrew Craig Brunson hakkında kararını verdi. Papaz Brunson, yattığı süre göz önünde bulundurularak tahliye edildi, yurt dışı yasağı kaldırıldı.

ABD Başkanı Donald Trump, Brunson’un serbest bırakılmasının ardından Twitter hesabından açıklama yaptı. Trump, “Brunson için çok çalıştık” ifadesini kullandı.

ABD DAVAYA İLİŞKİN NE DEMİŞTİ?

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heart Nauert ise yaptığı açıklamada, papaz Brunson’un serbest bırakılmasını yönünde umutlu olduklarını belirterek, “Brunson’un serbest bırakılması iki ülke ilişkileri için önemli bir adım olur” demişti. Nauert, Türkiye ile Brunson konusunda anlaştığı haberlerini de yalanlamıştı.

POMPEO, BRUNSON HAKKINDA NE SÖYLEMİŞTİ?

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Brunson davasına ilişkin yaptığı açıklamada, serbest bırakılmasının en doğru karar olacağını belirterek, “Serbest bırakılması Türk-Amerikan ilişkileri açısından da önemli bir adım olacaktır.” ifadelerini kullanmıştı.

BRUNSON NEDEN TUTUKLANDI?

ABD’li papaz Andrew Craig Brunson, terör örgütü PKK ve FETÖ adına terör faaliyetlerinde bulunduğu ortaya çıkmıştı. Bunun üzerinde hakkında açılan dava kapsamında 35 yıl hapis cezasına çarptırılan Brunson’ın cezası, sağlık problemleri nedeniyle İzmir’de ev hapsine dönüştürülmüştü.

Bu konuda ABD Başkanı Donald Trump, işlediği suçlardan ötürü ev hapsi cezası verilen casus Brunson üzerinden yine terör estirerek yardımcısı Mike Pence ile Twitter’dan Türkiye’ye tehditler yağdırmıştı.

Bu tehditler sonrasında gelen ekonomik saldırılar ise Türk ekonomisini yıldırmamış aksine millileşme yolunda ciddi bir adım attırmıştır.

Papaz Brunson hakkında karar çıktı!Türkiye

Editör: TE Bilisim