ABD’nin, terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği gerekçesiyle 35 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan casus papaz Andrew Craig Brunson üzerinden Türkiye ekonomisine açtığı savaşın ardından döviz kurunda önlenemeyen bir artış gerçekleşti.

Piyasalarda yaşanan spekülatif dalgalanmalara karşı gerekli tedbirleri alan ekonomi yönetimi, kötü gidişatı durdurdu. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, vatandaşların rahat olması gerektiğini belirterek, dövizdeki dalgalanmaya karşı önlemli tedbirler alındığının altını çizdi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 81 milyonun, ABD’nin Türkiye’ye karşı başlattığı ekonomik savaşa karşı dik bir duruş sergilerken, bu süreçte Merkez Bankası’nın attığı hamleler oldukça tepki çekti.

BAŞKAN ERDOĞAN’DAN MERKEZ BANKASINA TEPKİ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, faizleri yüzde 24’e kadar yükselten Merkez Bankası’nı eleştirmişti. Erdoğan, yüksek faize karşı olduğunu ifade ederek artık sabrının da sonuna geldiğini söyledi.

Atılan önemli adımlar sonrası kirli ekonomik operasyona “dur” denilirken, İngilizlerden küstah bir çağrı daha geldi.

FAİZLERİ YÜKSELTİN!

İngiltere’de yayımlanan ekonomi gazetesi Financial Times, Merkez Bankası’nın faizleri artırılmasını istedi.

Gazete yayınlanan haberde, Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarına rağmen Merkez Bankası’nın faizleri artırması gerektiği belirtildi.

FAİZ KARARI İNGİLİZLERİ MEMNUN ETMİŞTİ

ABD’nin Türkiye ekonomisine yaptığı darbe girişiminde araç olarak kullandığı doları düşürmek için yüzde 6.25 faiz artışı yaparak sömürgeci faiz lobisine teslim olan Merkez Bankası’nın kararı bir tek İngilizleri memnun etmişti.

Karardan oldukça memnun olan İngilizler, “Merkez Bankası faiz oranını artırarak Erdoğan’a karşı geldiğini gösterdi” başlığını kullanmıştı.

Editör: TE Bilisim