AK Parti Genel Başkan Vekili ve Başbakan Binali Yıldırım, memleketi Erzincan’daki temaslarını tamamlamasının ardından Erzurum’a geçti. Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu ile Ulu Cami’de öğle namazını kılan Yıldırım, AK Parti Erzurum İl Başkanlığınca Kent Meydanı’nda düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.

Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, “Anamuhalefet partisi yürümeye başlamış. FETÖ’cülerin, bölücülerin ayakta alkışladığı bu yürüyüş milli bir yürüyüş değildir. Bizim yürüyüşümüz millet içindir, gelecek içindir, istikrar içindir. Sayın Kılıçdaroğlu, bu sevdadan vazgeç. Bölücülerle, FETÖ’cülerle gideceğin bir yer yok. Gideceğin yer çıkmaz sokaktır.” dedi.

Terör örgütlerinin, Türkiye’nin kazanımlarını yok etmek için içeride ve dışarıda işbirlikçilerinin olduğunu bildiklerini kaydeden Yıldırım, şöyle devam etti:

“Gezi’de, 17-25 Aralık’ta, 15 Temmuz’da bunu gördük. Denediler, başaramadılar. Terörü, FETÖ’yü bir maşa olarak kullandılar. Kullanmaya da devam ediyorlar. Emin olun ki bundan sonra da asla başaramayacaklar. Biz, büyük Türkiye yolunda kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Biz yürüyoruz. 15 yıldır yürüyoruz. Dün yola çıkanlar gibi değiliz. Biz yürüyoruz, milletle beraber yürüyoruz, millet için yürüyoruz, hizmet için yürüyoruz, Türkiye’nin aydınlık yarınları için yürüyoruz.

Ana muhalefet partisi de yürümeye başlamış. Bakın buradan söylüyorum. FETÖ’cülerin, bölücülerin ayakta alkışladığı bu yürüyüş, milli bir yürüyüş değildir. Bizim yürüyüşümüz millet içindir, gelecek içindir, istikrar içindir. Sayın Kılıçdaroğlu, bu sevdadan vazgeç. Bölücülerle, FETÖ’cülerle gideceğin bir yer yok. Gideceğin yer çıkmaz sokaktır. Onun için gel milletin arasına, milletle beraber yürü, istikbal de senin olsun.”

“Onun dışında atılan adımlar beyhudedir”

Başbakan Yıldırım, amaçlarının Türkiye’yi daha ileri noktaya taşımak, daha zengin ve müreffeh bir ülke haline getirmek olduğunu belirtti.

Hiçbir zaman krizlerden, vesayetlerden, darbelerden medet ummadıklarını, kaos, fitne için yollara düşmediklerini söyleyen Yıldırım, “Bu şekilde yapanlara da asla prim vermedik. Milletten icazet almadan, milletin iznini almadan hiçbir yola çıkmadık. Biz yollara millet için çıkarız, Erzurum’a, dadaşlar diyarına daha çok hizmet için çıkarız. Daha fazla proje için çıkarız. Bizim adımlarımız hak yolda kutlu bir dava için atılmış adımlardır. O davanın adı millete hizmet davasıdır. Onun dışında atılan adımlar beyhudedir.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim