7 Haziran’da “Türkiye’yi HDP ile birlikte iyi sallayarak” hendek terörüne sürükleyen, 24 Haziran’da “Her evden bir oy HDP’ye” talimatıyla Kandil iltisaklı isimleri Meclis’e sokan Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Haziran seçimlerinde de terör örgütleriyle beraber hareket ediyor.

29 YIL ÖNCE KARAR VERDİ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’a karşı ABD’nin 23 bin TIR silah verdiği PYD/YPG terör örgütünü bile aklamaktan çekinmeyen Kılıçdaroğlu, CHP’yi geleneksel çizgisinden epey uzaklaştırırken, akıllarda ise “Deniz Baykal olsa CHP nasıl bir politika izlerdi?” soruları dolaşıyor.

2010’da FETÖ kasetiyle CHP’de genel başkanlık görevinden el çektirilen Deniz Baykal, PKK terör örgütüyle bağlantılı siyasi hareketlere karşı tutumunu bundan tam 29 yıl önce ortaya koydu.

LİSTE BEKAA’DAN GELDİ!

Erdal İnönü’nün yönettiği Sosyal Demokrat Halkçı Parti’nin amacı HDP’nin atası olan HEP ile 1991 seçimleri için ittifak kurmaktı. Baykal buna karşı çıkarak, SHP’deki genel sekreterlik görevinden istifa etti. Baykal, bu gerçeği 2006’da gerçekleştirilen Merkez Yönetim Kurulu toplantısında açıkladı. Baykal, SHP’ye verilen milletvekili listelerinin o dönem PKK’nı ihanet üssü olan Bekaa’dan geldiğini ve bunu onaylamasının söz konusu olamayacağı için istifayı tercih ettiğini ifade etti. Baykal’ın istifasının ardından İnönü, PKK iltisaklı 18 ismi SHP ile Meclis’e taşımıştı.

Editör: TE Bilisim