Antalya ve İzmir’deki Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmalar kapsamında aranan 2 zanlı Eskişehir’de yakalandı.

ŞÜPHELİ ARAÇTAN FETÖ’CÜ ÇIKTI

Eskişehir-Kütahya karayolunda uygulama yapan polis ekipleri, durumundan şüphelendikleri otomobili durdurdu.

Ekipler, İzmir Cumhuriyet Savcılığınca “terör örgütüne üye olmak” suçundan hakkında yakalama kararı bulunan E.S’yi gözaltına aldı.

BYLOCK KULLANAN FETÖ’CÜ YAKALANDI

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri de Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu belirlenen E.İ’yi kent merkezinde yakaladı.

Zanlıların emniyetteki sorgularının sürdüğü öğrenildi.

FETÖ ZANLISI TÜP BEBEK MERKEZİNDE GÖZALTINA ALINMIŞTI

Konya’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması dahilinde hakkında yakalama kararı bulunan kadın şüpheli, tüp bebek tedavisi için gittiği tıp merkezinde polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma dahilinde hakkında yakalama kararı bulunan H.B’nin, Konya’nın merkez ilçesi Meram’da bulunan tıp merkezine gelerek, tüp bebek tedavisi için kayıt yaptırdığı tespit edildi.

Bu bilgi ile harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, H.B’yi tıp merkezinde gözaltına aldı.

Terörle Mücadele Şubesi’ne götürülen şüphelinin, kapatılan Bank Asya’da hesabının olduğu ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock’u kullandığı öne sürüldü.

Öte yandan emniyetteki işlemleri tamamlanan H.B adliyeye sevk edildi.

Dün, Adana’da görülen FETÖ davası kapsamında kırmızı bültenle aranan örgütün firari “Kozan imamı”, Osmaniye’de yakalandı. Adana’da 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 1’i tutuklu 28 sanıklı FETÖ/PDY davası kapsamında “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan aranan örgütün firari “Kozan imamı”nın Osmaniye’de olduğu bilgisine ulaşılmıştı.

Bunun üzerine harekete geçen Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, eski öğretmeni saklandığı adrese düzenledikleri operasyonla yakalamıştı.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan eski öğretmen Nazım S. emniyetteki işlemlerinin ardından Osmaniye Adliyesi’ne sevk edilmişti.

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya bağlanarak savunmasını yapan Nazım S. hakkındaki suçlamaları kabul etmemişti. Cumhuriyet savcısı ise sanığın kaçma ve saklanma ihtimali ve suçun niteliği dikkate alınarak tutuklanmasına karar verilmesi yönünde görüş bildirmişti. Mahkeme heyeti de sanığın tutuklanmasına karar vermişti.

Editör: TE Bilisim