İzmir’de partililer ile bayramlaşan Başbakan Binali Yıldırım, burada yaptığı konuşmada Türkiye’nin FETÖ tarafından işgal edilip, 5 parçaya bölünmek istendiği 15 Tem

muz’da milletin direnişi ile kazandığı zafer ve 16 Nisan’ın önemine vurgu yaptı. 15 Temmuz’da 249 şehit 2 bin 193 gazi verdiğimiz hatırlatan Başbakan, şehitlerin kanıyla

Türkiye’nin kurtulduğunun altını çizerken, 16 Temmuz’dan itibaren yeni Türkiye için hareket geçtiklerini aktararak, şunları kaydetti:

MİLLET İSTEDİ BİZ YAPTIK

“16 Temmuz sabahı güneş, daha güçlü, daha aydınlık ve bağımsız Türkiye için doğdu. O gün milli iradenin muhteşem tecellisi olan ezan ve selalar adeta yeni bir başlangıcı millete müjdeledi. Milet, büyük Türkiye hedefine doğru ilerledi. Millet, vesayetten arınmış, dayanışma ve kardeşliğin en güçlü hali ile vücut bulduğu Türkiye için yeni bir sistem istedi. Milletin taze bir nefes, berrak bir istikbal için istediği bu talebe, ‘Başımız, gözümüz üstüne.’ dedik ve hemen harekete geçtik. 2 ay boyunca il il, ilçe ilçe, mahalle mahalle gittik, vatandaşlarımıza, hemşehrilerimize yeni sistemi anlattık. Neden ihtiyaç olduğunu anlattık, neden Türkiye’nin sürekli darbe ve vesayetlerle uğraştığını, bundan kurtulmanın yollarının nasıl olacağını anlattık.”

TÜRKİYE’NİN ÖNÜ AÇILDI

16 Nisan referandumunda milletin darbe üreten sistemi tarihin tozlu raflarına gönderdiğini, bürokratik vesayetin ölüm fermanını imzaladığını ifade eden Yıldırım, Türkiye’nin önünü açık olduğunun söyleyerek, “Millet ve hizmet için milletle attığımız her adımda yanımızda vatandaşlarımızı bulduk. 15 Temmuz’da kazandığımız milli zaferi, 16 Nisan’da taçlandırarak Türkiye’ye yepyeni bir bayram yaşattınız. Bu senenin en erken bayramı 16 Nisan’dır. Şimdi ikinci bir bayram yaşıyoruz, böylece Türkiye yeni bir döneme girdi, bugüne kadar imzalanan en büyük toplumsal sözleşme olan sivil anayasa ile ülkemizin ve milletimizin önü açıldı, vesayet artık tarihe gömüldü, yerini milli iradeye bıraktı, artık, söz, karar, mühür milletin elinde” diye konuştu.

BOŞUNA YÜRÜYORLAR

Yıldırım, ayrıca 15 Temmuz’daki milli mücadeleden kaçıp, FETÖ’cüler için Ankara’dan İstanbul’a yürüyen Kılıçdaroğlu’nu da ironik bir dille eleştirdi. Meselenin millet için yürümek olduğuna dikkat çeken Başbakan, “Yahu kardeşim yürümeden yürümeye fark var. Kimisi millet için yürür, kimisi boşuna yürür. Nereye gideceğini bilmezsen yol, seni bildiği yere götürür” dedi.

Editör: TE Bilisim