Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatasını alıp görevi devralmasının ardından Hakan Şükür, İmamoğlu’nu tebrik ederken Emre Uslu, Tarık Toros, Önder Aytaç ve Tuncay Opçin’in aralarında olduğu birçok FETÖ’cü mutluluk tweetleri atarak sevinçlerini gizlemedi. HDP’li belediye başkanları ve milletvekilleri ise tebrik için sıraya girdi.

KENDİ ZAFERLERİ GİBİ KUTLADILAR

CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun 31 Mart mahalli seçimlerden 16 gün sonra mazbatasını alarak göreve başlaması en çok FETÖ’cüler sevindi. Emre Uslu, Önder Aytaç, Hakan Şükür gibi isimler Twitter’dan İmamoğlu’nun başkanlık koltuğuna oturmasını kendi zaferleri gibi kutlarken sosyal medya hesaplarından “İstanbul bekle bizi” mesajları paylaştı.

ATILAN BAZI TWEETLER

Cumhuriyet gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni firari Can Dündar, İmamoğlu’nun fotoğrafını paylaşarak, “Boşuna çekilmedi bunca acılar, İstanbul Bekle bizi… Ekrem İmamoğlu başkan” ifadelerini kullandı. FETÖ’nün medya sorumlularından Bugün TV eski Genel Yayın Yönetmeni Tarık Toros, İmamoğlu’nun İBB devir teslim töreninin canlı yayın videosunu paylaşarak “İlk kez canlı izliyorum. Şu an itibariyle resmen başkan” ifadelerine yer verdi. FETÖ üyeliği suçundan kırmızı bültenle aranan Hakan Şükür “İstanbul Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nun süreç boyunca yaptığı sabırlı ve birleştirici konuşmalarından dolayı tebrik ediyor, zor görevinde başarılar diliyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim