İbrahim Seçkin Talaş/Özel Haber

Diriliş Postası’na konuşan Acun, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın (İİT) Doğu Kudüs’ü Filistin’in başkenti olarak ilan etmesinin ardından Türkiye-ABD ilişkilerini değerlendirdi.

Türkiye’nin duruşunun çok net olduğunu ifade eden Acun, “Türkiye’nin birleştirici güç unsuru olması adına yaptığı politikalar bize gösteriyor ki; bölgenin çıkarlarına uygun hareket ediyor. Bu anlamda öncü bir güçtür.

Özellikle YPG konusunda ne pahasına olursa olsun Türkiye, ulusal güvenliğini tesis etmek için harekete geçecektir. ABD, terör örgütleriyle ilişkisini kesmezse Türkiye ile ilişkileri normalleşmez” diye konuştu.

ABD ÇIKARLARI ÖTESİNDE KARAR ALDI

Yahudi lobilerinin ABD’de güçlendiğine dikkati çeken Acun, “Yahudi lobilerinin desteğine ihtiyaç duyduğu için Kudüs meselesinde ABD, çıkarlarının ötesinde bir karar almaya kadar gitti” ifadelerini kullandı.

Batı’nın çıkarlarına çomak sokan bir Türkiye olduğunu ve bu durumun Batılı ülkeler tarafından hazmedilemediğini kaydeden Acun, şunları söyledi: “Türkiye’nin Ortadoğu’da önemli bir aktör olarak ortaya çıkmasından rahatsız durumdadır. Türkiye’yi eşit bir aktör görmediği içinde mücadele içerisine girdi. Dolayısıyla PYD/YPG meselesi dahi gelinen son noktada Kudüs meselesiyle birlikte Türkiye ile karşı karşıya gelmesinde en önemli sebep budur.”

ABD SUÇÜSTÜ YAKALANDI

Hain darbe girişiminin ABD’nin desteklediğine dair ciddi kaygılar olduğuna değinen Acun, “Metin Topuz’un yakalanması durumu ABD’nin suçüstü yakalanmasıdır. FETÖ yapılanmasıyla ABD arasında organik bir ilişki olduğu, istihbarat servislerinin bu yapıyı bir şekilde kullandıklarına yönelik zaten genel bir kanaat söz konusudur.Metin Topuz’un 17-25 Aralık’ı yöneten polis şefleriyle hem de örgütün mahrem imamları ve üst düzey yetkilileriyle ciddi temasları tespit edildi.

Kendisinin elçilikteki rolüyle bağdaşmayacak şekilde FETÖ ile irtibatı olduğu gerekçesiyle hukuki işlem başlatıldı. Bu normal bir durumdur.

Kilit öneme sahip birisinin deşifre olması söz konusudur” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin tamamen ne batı ülkesi ne de Asyalı yeni bir güç olarak hareket ettiğini aktaran Acun, “İki tarafla dengeli bir politika izliyor. Manevra alanını güçlendirmeye çalışıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Editör: TE Bilisim