2 sene içerisinde birçok haine ömür boyu hapis cezaları verilirken, hayatını saklanarak ve yurtdışına kaçarak geçirenler de nasipse bu millete hesap vermek için getirilecekler.

Neşat Ergül/Yorum Haber

Hain darbe girişiminin ardından açılan FETÖ soruşturmaları ve davalarında haklarında yakalama kararı verilen birçok isim, hayatını saklanarak ya da yurt dışında firari olarak sürdürüyor.

Her defasında Türkiye’de kaos çıkartmak için mücadelelerini sürdüren firari isimlerin başında yıllardır ABD’nin Pensilvanya eyaletindeki malikanesinde yaşayan örgütün elebaşı Fetullah Gülen geliyor.

15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin talimatını da verdiği belirlenen Gülen’e yönelik “silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek”, “anayasal düzeni ihlal”, “kasten öldürme” gibi pek çok suçtan açılmış davalar bulunuyor. Gülen’in iadesi için Türkiye, ABD adli mercilerine iade taleplerini iletti.

FİRARİ HAİNLER

FETÖ’ye yönelik soruşturmalar ve davalar kapsamında örgütün elebaşı Feto ile önde gelen isimleri Abdullah Aymaz, Mustafa Özcan, İsmail Büyükçelebi, Adil Öksüz ve iş adamı Hamdi İpek Akın’ın yanı sıra aralarında asker, işadamı, savcı, emniyet müdürü ve gazetecilerin de yer aldığı çok sayıda kişi firari durumda bulunuyor.

“Ergenekon” soruşturmasıyla adını duyuran ve 17 Aralık kumpas soruşturmasını yürüten Zekeriya Öz, aynı soruşturmanın diğer savcıları Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç ile 25 Aralık soruşturmasını yürüten Muammer Akkaş firari durumda.

Firari isimler arasında 2010 KPSS sorularını çalıp Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği üzerinden hücre evlerine servis ettiği belirtilen Mehmet Hanefi Sözen ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın örgütün medya yapılanmasına yönelik hazırladığı iddianamede “fuatavni” hesabının kurucusu olduğu belirtilen Said Sefa da yer alıyor.

Darbe girişimini Ankara’daki Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan yönettiği tespit edilen sivil imamlardan eski Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Adil Öksüz de firariler arasında bulunuyor.

ABD VE AVRUPA KUCAK AÇTI

Örgütün medya yapılanmasında yer alan ve darbe girişiminden önce sosyal medya hesabında “Yatakta basıp, şafakta asacaklar” şeklinde paylaşımda bulunan Tuncay Opçin ile “Profesör olacağıma keşke bir albay olsaymışım. Bu süreçte daha çok katkım olurdu” diyen Prof. Dr. Osman Özsoy da firarileri arasında bulunuyor.

Dünyanın birçok ülkesinde Türkiye’yi dost edinenler firari FETÖ’cüleri yakalayarak iade etti. Oysa, örgütün elebaşıları, ABD ve başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinde konfor içinde yaşamını sürdürüyor.

Ancak, FETÖ ile kararlı mücadelesini sürdüren Türkiye, son dönemde MİT’in de katkılarıyla birçok önemli ismi yakalayarak Türkiye’ye getirdi. Nihayetinde Feto ile diğer örgütün üst düzey önemli isimleri de yakalanarak, Türkiye’ye getirilecek ve nasipse hainliklerinin hesabını vermeleri sağlanacak.

Editör: TE Bilisim