Türkiye’de ilk defa 107 haberciyi bir belgeselde buluşturan “15 Temmuz’un Objektifleri“, 55. Uluslararası Antalya Film Festivali‘nde izleyicilerle bir araya geldi.

Belgeselin yönetmenliğini ve yapımcılığını üstlenen Ali Ekber Karaçam, Antalya AKM’de yapılan gösterimden sonra yaptığı açıklamalarda, izlemeye gelenlere teşekkürlerini ileterek, 480 gün süren çalışmanın sonunda eserin meydana geldiğini bildirdi.

Kendisinin de Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimin esnasında görev yapan habercilerden biri olduğunu anımsatan Karaçam, kendisinin ve onlarca arkadaşının, o hain darbe gecesinde gördüklerinin ne kadar anlatabildiklerini bilmediğini ancak ellerinden geleni yaptıklarını anlattı.

Farklı medya kuruluşlarında çalışan foto muhabirlerinin, haber kameramanlarının ve muhabirlerin 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi esnasında yaşadıklarını anlatıldığı belgesel, Türkiye Haber Kameramanları Derneği’nin destekleri ile hazırlandı.

Darbe girişimi esnasında şehit olan Erol Olçok‘a ithaf edilen belgesel filmde, alanlarında uzman 42 kişilik bir ekip görev alırken çekimler de Marmaris, Ankara ve İstanbul’da yapıldı.

Geçtiğimiz günlerde, Uluslararası Antalya Film Festivali İçerik Yöneticisi Zihni Türkmen, sosyal etkinliklerle zengin ve dopdolu bir festival programı hazırlandığını ifade etmişti.

55 yıllık geçmişi olan festivalin kendine has bir kimliği olduğunu belirten Türkmen, çok kıymetli yapımcılar ve film ekiplerinin Antalya’ya gelip filmleri ile yarışacaklarını dile getirmişti. Özel gösterimler ile beraber dolu dolu bir hafta olacağını aktaran Türkmen fazlasıyla sanata doyulacağını söylemişti.

Editör: TE Bilisim