Felaket senaryoları yazan Yunan basını, büyük bir hevesle Türkiye ekonomisinin çökmesini umuyor.

ABD uşağı Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) eliyle 17/25 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişimlerinde başarısızlığa uğrayan Emperyalist Batı’nın yeni yöntemi “Ekonomik savaş” oldu. Döviz operasyonları ile Lira’ya değer kaybı yaşatan Batı’nın Türkiye’ye yönelik başlattığı operasyon, uzun süredir krizle boğuşan Yunanistan’da sevinçle karşılandı. Yunan basını “beklendiği gibi” en kötü senaryoları gündeme taşıyor. Kathimerini gazetesi, ekonomi haberleri yapan Bloomberg’i kaynak gösterdiği haberinde, “Türkiye ekonomisi çöküyor. IMF artık uzak değil” başlıklı bir haber yaptı.

“ERDOĞAN HER ŞEYE MÜDAHALE EDİYOR” MESAJI

Haberlerde, analistlerin yorumlarına da yer verilirken, bu olumsuz durumun gerekçeleri “ABD’nin uyguladığı yaptırımlar, Merkez Bankası’nın faizleri yükseltmemesi, Merkez Bankası’nın hükümet idaresinden bağımsız olarak hareket edememesi” olarak gösterildi. Haberin satır aralarında “Erdoğan her şeye müdahale ediyor” mesajı verildi.

“BAKIN TÜRKİYE’DE DE KRİZ VAR”

Türkiye’nin Batı’ya karşı tutumunun değişmeyeceğini öngören analistler mevcut durumunun devam etmesi halinde Uluslararası Para Fonu’nn (IMF) devreye gireceğini iddia etti. Küresel sermayenin Türk bankaları üzerinde kontrol mekanizması (capital control) kurmak için fırsat kolladığına değinen analistler, kendilerinin bile inanmadığı senaryoları gündeme getirerek Yunanistan’da krizle boğuşan Yunan halkına “Bakın Türkiye’de de kriz var” mesajı vermeye çalıştı.

KKTC RAHATSIZLIĞI

Öte yandan liradaki değer kaybının Türk turizmine olumlu etkiler yaptığı haberi de Kıbrıs Rum Kesimi basınında gündem oldu. Sigma haber sitesi, Türkiye ve KKTC’ye artan turist ilgisini mercek altına alırken, KKTC yetkililerinin “Türkiye’nin Kapadokya ve Çorlu havaalanlarından uçuşlar gelmesi için destek isteyeceğiz. Uçaklarda tek bir boş yer bile yok” ifadelerine yer verildi. Güney Kıbrıs, KKTC’yi “yalancı devlet” ve “işgal altındaki topraklar” olarak gördüğü için buradaki turizmi “yasa dışı faaliyetler” olarak tanımlıyor. KKTC’yi ziyaret eden turistlerin “suç işlediği” dahi iddia ediliyor.

Editör: TE Bilisim