İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 15 Temmuz 2016’da 251 vatan evladını şehit eden  Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadeleye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, 15 Temmuz’dan bu yana örgüte yönelik düzenlenen operasyonlarda 511 bin kişinin gözaltına alındığını, 30 bin 821 kişinin tutuklandığını bildirdi.

PAKET PAKET OPERASYONLAR GERÇEKLEŞTİRDİK

Soylu, FETÖ ile mücadelede gelinen son noktaya ilişkin açıklamada bulunan Soylu, örgütün kirli üzünü dünyaya anlattıklarını, özellikle güvenlik, istihbarat, yargı ve eğitimde ciddi bir şekilde etkin olmak isteyen örgüt üyelerine yönellik paket oaket operasyon gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) ‘terör ve istihbari’ bir örgüt olduğunu vurgulayan Soylu, FETÖ’ye bu şekilde bakılmadığı takdirde eksik hareket edeceklerini ifade etti. FETÖ ile mücadeleyi bir mantığa oturttuklarını ve bu çerçevede devam ettiklerini belirten Soylu, yurt içinde ve yurt dışında bölücü terör örgütü PKK ile nasıl mücadele ediliyorsa, FETÖ ile de aynı şekilde mücadele edildiğini ifade etti. Bakan Soylu, özellikle Adalet ve Dışişleri Bakanlıkları ile Maarif Vakfı’nın ciddi bir mücadele ortaya koyduğunu kaydetti.

BAKANLIKTAN KAÇ PERSONEL İHRAÇ EDİLDİ?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, FETÖ ile mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı’ndan ihraç edilen personel sayısı hakkında da bilgiler verdi. Bakanlıktan şu ana kadar 38 bin 578 personelin ihraç edilidğini ve 5 bin 679 kişinin de görevden uzaklaştırıldığını söyleyen Soylu, ihraç edilenlerin bir kısmının hapiste olduğunu ifade etti. Bunlardan 31 bin kişinin emniyet, 4 binin üzerinde jandarma, 348’i sahil güvenlik personeli olduğunu belirten Soylu, bu kadar ihraç sonucunda oluşan açığa rağmen örgüt ile ciddi bir mücadele ortaya kunulduğunu ifade etti.

Bakan Soylu, 15 Temmuz 2016’da 251 kişinin şehit olduğu hain işgal girişiminden bu yana düzenlenen operasyonlarda 511 kişinin gözaltına alındığını, 30 bin 821’inin tutuklandığını söyledi.

Editör: TE Bilisim