Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Genel Merkezi’nin 4. katında hazırlanan 15 Temmuz Şehitleri Köşesi’nin açılışında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emriyle sokağa çıkan ve FETÖ’cü hainlere karşı vatanı kurtaran 242 şehide ilişkin duygu dolu bir konuşma yaptı. Şehitlere komşu olmak istediğini yönünde dua eden Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz destanın dünya tarihinde hiçbir millete nasip olmayacağının altını çizerek, “15 Temmuz şehitlerimiz asla ve asla bu millet tarafından unutulmayacak, unutturulmayacak. Çünkü 15 Temmuz Türkiye’nin ikinci kurtuluş mücadelesinin adıdır” dedi ve şöyle devam etti:

Emanetlerini koruyacağız

“Dünya tarihinde hiçbir millete nasip olmayan büyük bir kahramanlık destanını bu yiğitlerimiz yazdı. Cumhurbaşkanı’na, hükümetine, memleketine, bayrağına sahip çıktı. Neye karşılık? Karşılarında tanklar, toplar, uçaklar, ağır silahlar vardı. Onların nesi vardı? Allah’ı, imanı, inancı ve elinde ay yıldızlı bayrağı vardı. Onların hatırasını yaşatmak, emanetlerine sahip çıkmak bizim en asli görevimizdir. Aziz şehitlerimiz, emanetiniz emanetimizdir. rahat uyuyun.”

Şehitler ölümsüzleşecek

Yıldırım, 242 şehidin isimlerinin Anadolu’nun 4 bir yanında ölümsüzleştirilmesine yönelik çalışmalara başladıklarını aktararak “Şehitlerimizin hatırasını yurdun her köşesinde yaşatıyoruz. Bunun kararını aldık. Hepsinin ismi bir yerlere verilecek. Hepsinin ismi ölümsüzleştirilecek çünkü bunu fazlasıyla hak ettiler” diye konuştu.

En büyük gücümüz birliğimiz

Türkiye’nen büyük gücünün 79 milyon vatandaşın beraberliği olduğuna değinen Başbakan Yıldırım, şehit yakınları ve gazilerin yalnız olmadığının mesajını vererek, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Tabii ki onların geride bıraktıkları emanetleri de bizim emanetimizdir. Hükümetimiz gereken her türlü çalışmayı bütün imkanları seferber ederek yapmaktadır. Gerek FETÖ ile gerek bölücü terör örgütü ile mücadelede hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize hayırlı sağlıklı ömürler diliyorum. Sizlerin bugün gösterdiğiniz dayanışma ve sahiplenme duygusu bu ülkenin en büyük gücüdür, kaynağıdır, teminatımızdır.”

15 Temmuz yaşatılıyor

Diğer yandan AK Parti Genel Merkez Ar-Ge Başkanlığı’nca oluşturulan köşede, 32 şehide ait 53 özel eşya yer aldı.15 Temmuz şehitlerinin tamamının isimlerinin bulunduğu köşeyi ziyaret edenler için anı defteri oluşturuldu. Ayrıca, 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında yaşananları yansıtan fotoğraflar, darbe girişimini anlatan dergiler, 16, 17 ve 18 Temmuz tarihli gazetelerin anasayfaları, küpürleri de bulunuyor.

Editör: TE Bilisim