“Küresel ticarette adaletin sağlanması” bahanesiyle Çin ile ekonomik savaşa giren, sonrasında İran’a yaptırımları ve casus papaz Brunson üzerinden Türkiye’ye ekonomik savaş başlatan ABD Başkanı Donald Trump, Rusya’dan S-400 savunma sistemi alan Hindistan’ı bir kez daha tehdit etti.

ABD’nin Hindistan’a yönelik tavrının ne olacağı sorulan Trump, “Hindistan görecek. Siz de sandığınızdan daha erken göreceksiniz” dedi.

Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de, Rus ve Hint yetkililer arasında gerçekleşen görüşme kapsamında S-400 füzelerine ilişkin anlaşmasının sağlandığı bildirilmişti.

Rusya’dan 5 adet S-400 hava savunma sistemi satın almak için imzayı atan Hindistan yönetimi, füzeler için 5.4 milyar dolar ödeme yapacak.

S-400 ALERJİSİ VAR!

Türkiye, Rusya’dan S-400 savunma sistemlerinden satın alabilmek için giriştiği yoğun görüşmeler esnasında ABD ile de F-35 savaş uçakları için görüşmeler yürütüyordu. İlk etapta ABD senatosundan çıkan olumlu karar doğrultusunda bahse konu savaş uçaklarının sorunsuz bir şekilde Türkiye’ye teslim edileceği bildirilmişti.

Daha sonra Rusya’nın da S-400 füzeleri için olumlu adım atması hatta satışın bağlanması sonrasında ABD yönetimi, FETÖ/PDY ve PKK/YPG/PYD terör örgütleri adına faaliyet yürüttüğü gerekçesiyle tutuklanan ABD’li casus Andrew Craig Brunson’ı bahane göstererek F-35 teslimatında nazlanmış ve yaptırım tehdidi savurmuştu.

Şuanda halen faal durumda olan bir ABD yaptırım Türkiye ve İran üzerinde etkisini gösteriyor.

ABD’Lİ BAKAN TEHDİT ETMİŞTİ

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan bir açıklamaya göre Hindistan’ın Rusya’dan S-400 savunma füzelerini alması halinde yaptırıma maruz bırakılacağı bildirilmişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Hindistan’ın Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi satın alması halinde yaptırım uygulanacağını duyurmuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Hindistan’a gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında 5 adet S-400 hava savunma sisteminin satışının yapılacağını bildirmişti.

ABD’den Çin, İran ve Türkiye’den sonra bir ülkeye daha ‘yaptırım’ tehdidiDünya

Hindistan, ABD’nin yaptırım tehditlerine rağmen S-400’lerden vazgeçmediDünya

Editör: TE Bilisim