15 Temmuz’da Türkiye’yi işgal etmek amacıyla, FETÖ’yü milletten çaldığı tanklar, uçaklar ve helikopterle sahaya süren “Üst Akıl”, Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’ın emriyle sokağa çıkan milletin tokadını yemesinin ardından bu kez bebek katili PKK’yı yeniden harekete geçirdi. Üst Akıl’ın Türkiye’yi bölmek üzere görevlendirdiği PKK, dün 3 ayrı hain saldırı gerçekleştirdi.

Van’dan intikam aldılar

Hainlerin ilk durağı, hendek terörüne karşı direnen Van oldu. PKK’lı teröristler bomba yüklü minibüs ile Van’ın kent merkezindeki 2 Nisan Polis Merkezi’ne bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 sivil vatandaş ile birlikte bir polis memuru şehit düştü. Bununla birlikte 20’si polis olmak üzere toplam 73 kişi yaralandı. Ayrıca, bombanın şiddetinin etkisiyle bölgede ağır hasar meydana geldi.

Emniyet Müdürlüğüne saldırı

PKK’lı hainler Van’ın ardından hain yüzlerini Elazığ’da da gösterdi. Kalleş teröristler, Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü’ne bomba yüklü araçla saldırdı. 3 polis şehit düştü, aralarında sivillerin de bulunduğu 100’den fazla kişi yaralandı. Durumları ağır olan yaralılar, olay yerine sevk edilen çok sayıda ambulans ile kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Patlayıcıyı infilak ettirdiler

Günün sonunda acı haberi ise Bitlis’ten geldi. Türkiye’yi iç savaşa sürüklemek isteyen Üst Akıl’ın taşeronları, Bitlis’in Hizan ilçesi kırsalında önceden yerleştirdikleri ey yapımı patlayıcıyı askeri aracın geçişi esnasında infilak ettirdi. Alçak saldırıda, 5 asker şehit oldu. Ayrıca, Hizan ilçesinin Nazar köyü kırsalında PKK’lı teröristlere yönelik operasyonda çıkan çatışmada köy korucusu Müslüm Yaldız, şehit edildi. Diğer yandan. FETÖ, DAEŞ, PKK gibi terör örgütlerinin Üst Akıl’ın kuklası olduğunun farkında olan Türkiye kamuoyunda, terör olayına toplumun her kesiminden ortak tepkiler geldi.

HDP’den iç savaş çığırtkanlığı

PKK’nın sözcülüğünü üstlenen HDP, Van, Elazığ ve Bitlis’teki hain saldırılar sonrası yayınladığı açıklamada bebek katili örgüte tek satır yer vermedi. Parti, sosyal medya hesabından yayınladığı mesajında, iç savaş iması yaparak şu ifadeleri kullandı: “Türkiye adım adım ağır çatışmaların yaşanacağı, her gün canlarımızın yitirileceği, evlere ateşin düşeceği bir ortama sürükleniyor.”

Editör: TE Bilisim