Suudi Arabistan, Mısır, BAE ve Bahreyn’in ekonomik saldırısında Türkiye’nin yardımıyla nefes alan Katar, ABD’nin Türkiye başlattığı ekonomik savaşta Türkiye’nin yanında durdu. Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşa yönelik “Yastık altındaki dövizleri bozdur” çağırısı Katar’da da yankı buldu. Binlerce Katarlı sosyal medyadan başlatılan “Doları bozdur, Türk Lirası satın al” kampanyasına destek verdi, ABD’ye karşı Türkiye’nin yanında saf tuttuğunu gösterdi. Diğer yandan Katar’ın aydınları da Türkiye’ye destek verdiği gibi Türkiye’ye yapılan saldırıda kendilerine biçilen rolü harfiyen oynayan körfez firavunları Abdülfettah es-Sisi, Muhammed Bin Selman, Abdullah bin Zayed al Nahyan’a da ağzının payını verdi.

TÜRKLER ÇOK DEĞERLİ

Bein medya grubunda çalışan sunucu Ania El Afandi, Türk Lirası’na yapılan operasyona sevinenlerin Siyonist İsrail yanlısı olduğuna dikkat çekerek, şu paylaşımı yaptı: “Türk lirasının dolara karşı değer kaybetmesine sevinen siyonist Araplara iki çift sözüm var… Türk lirası dolara karşı değersiz olabilir ama Türkler, bizlerde ve vatanlarında çok değerliler.”

Katarlı gazeteci – yazar Jaber Alharmi de ABD’nin başlattı topyekün saldırının perde arkasını ele aldı.

ABD’nin Türkiye’nin bağımsızlığını kabullenemediğini ifade eden Alharmi, “Amerika’nın Türkiye’ye karşı birlik olup savaş açmasi beklenen bir şey. Türkiye’nin “Müslüman bir ülkenin” ekonomik ve siyasi açıdan bağımsız olmasını kabullenemiyorlar” dedi ve Türkiye yerine ABD ile iş tutan Araplara şöyle tepki gösterdi: “Ama bazı Arapların, Türkiye’ye açılan savaşa sevinmeleri ve destek vermeleri büyük alçaklıktır”

TÜRKİYE KAZANACAK

Başka bir Katar’lı vatandaş ise Alharmi’nin takdire yaşan mesajının altına şu yorumu paylaştı: “Çok çok yazık oldu. Ama ben eminim Türkiye elbette kazanacak.”

AMERİKA’NIN TAŞERONLARI

Katar halkının Türkiye ile olan dayanışması büyük takdir toplarken, Amerika’nın taşeronları da boş durmadı. FETÖ’cüler, PKK’lılar, yıllarca Amerikan karşıtı pozu kesen bir kısım CHP’liler Erdoğan’ın ekonomik darbeye karşı verdiği “Hepimiz aynı gemideyiz” mesajına karşı sosyal medya hesaplarından “aynı gemide değiliz” şeklinde kampanya başlatarak, alçaklıklarını sergiledi.

Editör: TE Bilisim