ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, FETÖ/PDY’ye ve bebek katili PKK terör örgütüne casusluk yapan ve bu sebepten yargılandığı davada 35 yıl hapis hapis cezası istenen tutuklu papaz Andrew Craig Brunson’un, “sağlık sorunları” nedeniyle cezasının ev hapsine çevrilmesine ilişkin açıklamada bulundu.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabı üzerinden kararın memnuniyetle karşılandığını ama yeterli olmadığını iddia eden Pompeo şu ifadeleri kullandı:

“Papaz Brunson’ın Türkiye’de cezaevinden çıkarılarak ev hapsine alınmasını gecikmiş bir haber olsa da memnuniyetle karşılıyoruz, ama bu yeterli değil. Brunson aleyhinde inandırıcı kanıt olduğunu görmedik ve Türk otoritelerine bu konuyu şeffaf ve adil bir şekilde bir an önce çözmeleri çağrısında bulunuyoruz.”

ABD’li Bakan bu açıklamalarıyla adeta terör örgütlerine yardım ve yataklıkta bulunmuş olan sözde din adamının serbest kalmasını ima etti.

İzmir’de FETÖ/PDY ve PKK adına casusuluk yaptığı gerekçesiyle yargılanan ABD’li sözde papaz Brunson’un 35 yıl hapis cezası istemi “sağlık sorunları” iddiasıyla ev hapsine çevrilmiş, papaz akşam üzeri cezasını çekeceği evine getirilmişti.

‘Ev hapsi’ verilen Brunson evine getirildiTürkiye

Editör: TE Bilisim