Sosyal Medya Uzmanı Deniz Unay,” Ülkede yıllarca bir grup Atatürk üzerinden muhafazakâr toplumu hep aşağıladı, aynı şekilde muhafazakâr görünümlü bir grupta Atatürk üzerinden kin ve nefret ürettiler. Fakat 15 Temmuz sonrası bu tip insanların ipi pazara çıktı ve halk bir bütün olarak karşı koyduğu mücadele sonrası bunlara fazla prim vermemeye başladı. Son 2 yıldır halktan yüz bulamayan bu sinsi gruplar şimdi de 10 Kasım, 29 Ekim gibi ülke açısından önemli günlerde farklı kanalları kullanarak provokasyon yapıp ülkeyi kutuplaştırmak istiyorlar. Hep söylüyoruz halkın değerlerine yapılanan alenen saldırılar var. Bu saldırıların ne yazık ki artık büyük bölümü sosyal medyadan yapılıyor. Buna devletin acil önlem alması zorunlu hale gelmiştir.”

SPOR KULÜPLERİ DE KULLANILIYOR

Olay ortaya çıktıktan sonra bazı hesaplarda daha önce çekilen videoların ortamı daha da germesi üzerine Unay, “Olay sonrası bazı hesaplarda daha önce 2014 yılında kendilerine Genç Fenerbahçeliler diyen bir grup içerisindeki bazı kişilerin statta tezahürat olarak düzenlenen bir sloganı kendilerince muhafazakârlara karşı tahrik edici şekilde değiştirmeleri üzüntü vericidir. Bu tarz eylemler ne Fenerbahçe’ye ne Galatasaray’a ne de Beşiktaş’a ve bu köklü kulüplere mal edilemezse de takımlarına ve nefret söylemi olması açısından M. Kemal sevenlere yakışmaz hatta yaklaştırılamaz. Asıl mesele bu organizasyonları kimler planlıyor ve yapıyor. Devletin acilen göz önünde bulunanlardan ziyade perde arkasındaki sinsi kişileri bulması gerekmektedir” uyarısını yaptı.

BİRLİK VE BERABERLİĞE ALERJİLERİ VAR

Bu tarz olaylar olduğunda hep olayların rahatsız edici yönüyle gündem yapılmaya çalışıldığına dikkati çeken Unay, “Bakınız bu ülkede birlik ve beraberlik ne zaman hat safhaya çıkıyor hemen arkasından bu düzeni bozma eylemi iç ve dış hainler tarafından yapılmaya başlanıyor. Bugün Anıtkabir’e toplumun her alanından ister kendine laik desin ister dindar desin insanlar gidiyor. Biz başörtülüleri de, sakallı ve takkelileri de orada gördük. Fakat bunları asla ön plana çıkarmazlar çünkü bu zihniyet kargaşadan ve nefretten beslenirler amaçları hep yermek, hiç övdüklerini gördünüz mü?” mesajını verdi.

BU OYUN BİZE HİÇ YABANCI DEĞİL

Yakın tarihte toplumu bir birine düşman katmanlara bölme çabasının ürünü olaylara işaret eden Unay,” Hatırlarsanız 28 Şubat döneminde de Müslüm Kalkancı ve Fadime Şahin karakterleri çıkmış. Muhafazakârlar üzerinde yapılmak istenen baskının aracı olmuşlardı. Buna benzer olaylar ne yazık ki her dönemde yapılıyor tek kanallı TV’den başladı şimdi her eve ve her bireye ulaşan sosyal medya ile devam ediyorlar. İnanlarımız bu algılara çok kolay kapılarak manipüle olabiliyorlar. Sosyal medyada sahayı daha iyi tutmamız gerekiyor. Bir olay olduğu vakit öncelikle duygusal davranmadan toz ve dumanın kalmasını bekledikten sonra hareket etmek hem kişisel hem de ülke menfaati açısında çok önemlidir” hatırlatmasını da yaptı

SOSYAL MEDYA TUZAKLARLA DOLU

Milli ve manevi değerlerin sanal alemde hedef tahtasına oturtulduğunu belirten Sosyal Medya Uzmanı Unay “Daha önceki yazımızda da belirttiğimiz bir hususu tekrar etmekte fayda var. Sosyal medyada hangi konuda olursa olsun, başımıza ne gelirse gelsin bir grup hazır vaziyette bekleyip milli ve manevi değerleri sömüren bir güruh var ve vatandaşlarımızı da bu kötü emellerine alet ediyorlar. İnsanların değerlerini sömürerek hareket eden ve kışkırtıcı yayınlara imza atan bu kişiler yeni provokasyon alanı olan sosyal medyada çok hızlı şekilde organize oluyorlar.” sözleriyle bu sahadaki tehlikeye tedbirli olunması gerektiğini söyledi.

FETÖ’CÜLER BOŞ DURMUYOR

Olay üzerine hiç vakit kaybetmeden devreye giren ve okyanus ötesinde açılan hashtagler hakkında Unay, “Olayın akabinde resimler ve videolar paylaşılmaya başlanıyor. Örneğin;#AtatürkİlahDeğildir hashtagına baktığımız zaman ABD’den Türkiye saatiyle gece 04.00 gibi aynı TNWconference adında bot hesap olduğu belli olan yerden hesaptan 460’a yakın tweet atıldığını ve bazı videoların yüklendiğini görüyoruz. İlginç olan ise videonun 10 bin izlenme 90 binin üzerinde etkileşimi olduğu görülüyor. Kısacası bu olayda tam bir algı operasyonu ve bu operasyonun amacı ülke içerisinde kutuplaşma yapmak ve insanlar arasında nefret söylemlerinin artmasını sağlayıp bir kargaşa zeminine hazırlık yapacak araç olduğu net ve aşikârdır.” değerlendirmesiyle FETÖ’nün iç karışıklık çıkarma çabasına vurgu yaptı.

OYUNU GÖRDÜK VE BOZACAĞIZ

Türkiye’nin aleyhinde her türlü düşmanlığı yapanların amacına ulaşamayacağını ifade eden Unay, son olarak “Bu ülke insanları değerlerine her zaman sahip çıkmış ve çıkmaya devam edecektir. Feraset sahibi Anadolu evlatları bu oyunlara gelmeyecektir. Çanakkale ruhu ve 15 Temmuz destanı hala sıcaklığını koruyarak bu ülke insanının birlik ve beraberlikle neler yapacağını kanıtlarıdır. Kimse heveslenmesin biz tüm ülke olarak tüm değerlerimizle ayaktayız ve Allah’ın izniyle yıkılmayacağız. Oyunu gördük ne yaptığınızı biliyoruz ve bozacağız” değerlendirmesini yaptı.

Editör: TE Bilisim