AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Meclis gündemine ilişkin değerlendirmede bulundu.

15 Temmuz hain işgal girişiminin ardından başlayan OHAL sürecine değinen Bülen Turan, Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın kampanya döneminde seçimden sonra OHAL’in kaldırılacağını ifade ettiğini hatırlattı.

18 Temmuz’da OHAL’in kaldırılacağını ifade eden Turan, “Allah bir daha bu millete böyle günler göstermesin ki OHAL gibi Anayasal bir sisteme mecbur kalmayalım diye düşünüyoruz” dedi.

“OHAL TALEPLİSİ DEĞİLDİK”

“Biz asla OHAL taleplisi değildik ancak karşılaştığımız malum zorluklarla beraber anayasal sistem olan, anayasamızda öngörülen OHAL sürecini başlattık.” diyen Bülent Turan, OHAL’in özellikle yargı ve güvenlik güçlerine verdiği imkanlar doğrultusunda FETÖ başta olmak üzere tüm terör örgütleriyle muazzam bir kavga etme, onların ihracı başta olmak üzere mücadele etme imkanı verdiğini belirtti.

Turan, “Dönüp arkaya baktığımızda iki yıl içerisinde başta Cumhurbaşkanımızın liderliği sayesinde tüm hukuki imkanların değerlendirilmesinde önemli mesafe alındığını ancak nihayete ermediğini hep beraber takip ediyoruz. İstiyoruz ki olağanüstü hal kapsamındaki terörle mücadelemiz aynı kararlılıkla hep devam etsin.” ifadelerini kullandı.

“OHAL KALDIRILIYOR, NOKTA”

Bülent Turan, muhalefet partilerinden bazı isimlerin OHAL’e yönelik haksız eleştirilerde bulunduğunu belirterek, OHAL’in 18 Temmuz itibarıyla Türkiye’nin gündeminden kalkacağının altını çizdi.

Turan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Olağanüstü hal kaldırılıyor, nokta. Bu süre içerisinde aldığımız bazı tedbirlerin yine anayasal sistem içerisinde, Avrupa başta olmak üzere uluslararası kurumların öngördüğü evrensel hukuk içerisinde bazı düzenlemelerin yer aldığı bir kanun teklifi hazırladık. Söz konusu kanun teklifini CHP, MHP ve İYİ Parti’ye götürerek onların da kanaatlerini alma talebimizi iletmiş olduk kendilerine. Daha Meclis Başkanlığına sunmadan tüm partilere vererek iyi niyetimizi, uzlaşı talebimizi göstermiş olduk. Şimdi de bu kanun teklifini Meclis Başkanlığına vermeyi öngörüyoruz.”

OHAL’in yerine “yeni düzenleme”Türkiye

İbrahim Kalın’dan OHAL açıklamasıTürkiye

Editör: TE Bilisim