Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TOKİ tarafından yapımı süren Hatay Stadı’nda incelemelerde bulundu, burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 25 bin kişilik stadyumun oldukça modern, UEFA standartlarına göre hazırlandığını belirten Bakan Kurum, tribünlerinin tamamının kapalı olduğunu belirtti.

Kurum, stadyumun tamamlanmasının ardından çevresine 56 bin metrekarelik bir millet bahçesinin inşa edileceğini söyledi.

CUMHUR İTTİFAKI’NI ÜLKENİN BEKASI VE BİRLİĞİ ÜZERİNE KURDUK

Daha sonra Hatay’ın Dörtyol ilçesindeki Cumhur İttifakı seçim bürosunun açılışına katılan Bakan Kurum, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’ne Cumhur İttifakı ile gittiklerini hatırlattı. Cumhur İttifakı’nın ülkenin bekası ve birliği üzerine kurulduğunu belirten Kurum, bu birlikteliğin çok daha uzun süreceğini, 2053, 2017 planlamalarının birlikte yapılacağını kaydetti.

LÜTFÜ SAVAŞ’A ‘İNSANLIK’ DERSİ

Bakan Kurum, ‘Oy vermezseniz sizi adam yerine koymam, size yol yapmam’ diyen CHP’nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Lütfü Savaş’a da göndermede bulundu. Gerekli talimatları verdiğini belirten Bakan Kurum, vatandaşların AK Parti’ye oy verse de vermese de yolların yapılacağını söyledi.

MİLLETİ OY İLE TEHDİT ETTİ

Hatay’ın Arsuz ilçesi Derekuyu mahallesinde seçim çalışması yapan CHP’nin yeniden aday gösterdiği Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, vatandaşa ağır hakaretlerde bulundu. Sadece CHP’lilerin başkanı olduğunu ima eden Savaş, vatandaşı hem azarladı hem de tehdit etti.

Lütfü Savaş, ‘Oy vermezseniz size hizmet etmem, yol yapmam. Oy vereceksiniz ki hizmet verelim’ diyerek CHP’nin belediyecilik anlayışını bir kez daha gözler önüne serdi.

Öte yandan vatandaşa hakarette bulunan Lütfü Savaş’ın FETÖ sevgisi de ortaya çıkmıştı. Savaş, FETÖ’nün 15 Temmuz işgal girişiminden 3 gün sonra katıldığı bir oturumda FETÖ’cü hainler için “savunmasız asker” yakıştırmasını yapmış, ardından alçakça darbeciler için saygı duruşu talebinde bulunmuştu.

Editör: TE Bilisim