Diyarbakır’ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının saldırısıyla aynı aileden 5 kişinin, aynı gün Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 13 yaşındaki Aslı Aydemir ve babasının, Diyarbakır’da Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Denetleme İstasyonuna düzenlenen saldırıda polis memuru Ahmet Gülbahar (34) ve 5 yaşındaki oğlu Hüseyin Utku Gülbahar’ın şehit olması yürekleri sızlatırken, vatandaşlar da bu saldırılara tepkilerini meydanlara çıkarak gösterdi.

PKK’lı teröristlerin, Diyarbakır’da, Van’da, Bitlis’te, Mardin’de ve Elazığ’da art arda düzenlendiği saldırılarda güvenlik güçleri ve sivillerin hayatını kaybetmesi ve yüzlerce kişinin yaralanması üzerine halk, huzur nöbeti, basın açıklamaları ve yürüyüşlerle terörü telin etti.

Yürüyüşte, Kürtçe ve Türkçe “Biji aşiti, biji bırati (Yaşasın barış, yaşasın kardeşlik)”, “Em Kurdın, em Tırkın, em tev bırane (Biz Kürt’üz, biz Türk’üz, biz birlikte kardeşiz)”, “Jıbo zalmına biji cehennem (Zalimler için yaşasın cehennem)” ve “Kahrolsun PKK, teröre lanet”, “Kahrolsun DAİŞ, teröre lanet”, “Hendeğe darbeye hayır”, “İşte Kürt, işte Türk, işte ümmet” sloganları atıldı.

Batman’da ise vatandaşlar, bazı siyasi partiler ve 80 sivil toplum kuruluşunca organize edilen “Teröre Lanet, Kardeşliğe Davet Yürüyüşü”nün ardından terör örgütlerine tepkilerini dile getirdi.

SALDIRILAR, VATANDAŞLARI ÖFKELENDİRDİ 

Batman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekan Yardımcısı ve İlim Yayma Cemiyeti Batman Şube Başkanı Yard. Doç. Dr. Davut Okçu da Diyarbakır, Mardin ve Elazığ’da yapılan saldırılarda çok sayıda sivilin hayatını kaybetmesi vatandaşların öfkelenmesine neden olduğunu söyledi.

Okçu, “Bölgemizde gerçekleştirilen miting ve yürüyüşlerde PKK, DAEŞ, HDP ve bunların başarılı olmasını dört gözle bekleyen harici dostları telin edilmiştir. Bölgemizde gerçekleştirilen PKK ve DAEŞ karşıtı yürüyüş ve mitinglerde verilen mesajlardan ilgililerin ders çıkarmasını bekliyoruz. Özellikle HDP, siyasi sorumluluğunun gereğini yapmalı ve teröre arka çıkmaktan vazgeçmelidir.” ifadelerini kullandı.

TEPKİLER BÜTÜN TÜRKİYE’YE YAYILMALI

Cihannüma Siirt İl Temsilcisi Fatih Sevgili, bölge insanının yıllardır içinden “Kahrolsun PKK” dediğini, 15 Temmuz ruhuyla kazandığı öz güven sayesinde ise lanet ettiği teröre tepkisini meydanlarda dile getirmeye başladığını söyledi.

Sevgili, yapılan yürüyüş, miting ve nöbetlerin devam etmesi gerektiğini belirterek, “PKK terörüne karşı bu nöbet Siirt’te başladı. Siirt halkı gerçekten çok büyük bir iş başardı ve bu devam ettirilmeli. Diğer illere, bölgelere ve bütün Türkiye’ye yayılmalı. Devlet de millet de FETÖ’ye gösterdiği tepkinin aynısını PKK terör örgütüne de DAEŞ terör örgütüne de her türlü teröre de göstermeli. Terör örgütleri arasında hiçbir fark yoktur, onlara gösterilen tepkiler arasında da hiçbir fark olmamalıdır.” dedi.

Terör örgütü PKK ve HDP’nin yapılan teröre tepki yürüyüşlerinden bir anlam çıkarmasını beklemediğini ifade eden Sevgili, kendilerinin taban kaybetmeme adına her türlü yalan ve iftirayı dillendireceğini belirtti.

Editör: TE Bilisim