FETÖ’nün desteğiyle kurulan İP’de 24 Haziran seçimlerine bir haftadan az süre kala yaprak dökümü devam ediyor. Yıkmayı siyaset sanan, miting meydanlarında yıkım vaatlerinde bulunan İP’de, Manisa Salihli Gençlik Kolları’nda görevli 250 kişi istifa etti.

MİLLİYETÇİLİK VE VATANSEVERLİKTEN UZAK

Salihli Kent Meydanı’nda bir araya gelen İP İlçe Gençlik Kolları Başkanı İlyas Çınar ve partililer aldıkları istifa kararına ilişkin basın açıklaması yaptı.

Partinin yönetimdeki şahıslarla başarı elde edemeyeceği ve milliyetçilikten, vatanseverlikten uzak olduğu gerekçesiyle istifa ettiklerini belirten Çınar,  il yönetiminin sorunları görmezden geldiğini savundu.

Çınar, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“BU KADAR AŞAĞILAMADAN SONRA PARTİDE BULUNAMAYIZ”

“Grubumuz içinde bulunan arkadaşlarımızın bazı milletvekili adaylarını seçim çalışmasına davet etmelerine rağmen ‘ilçe başkanına ayıp olur’ gibi söylemlerde bulunmaları bu adayların halkın değil kişinin vekili olacağı kanaatine varmamıza neden oldu. Bu kadar aşağılamadan sonra böyle bir yapının ve oluşumun içerisinde bulunamayacağız. Partinin yönetimindeki şahıslarla bir başarı elde edilemeyeceği, bunun milliyetçilikten ve vatanseverlikten uzak bir yapı olduğu tarafımızdan anlaşılmıştır. Bu sebeplerden dolayı 250 kişi ile İyi Parti Gençlik Kollarındaki görevlerimizden ve parti üyeliklerimizden istifa ediyoruz.”

İP’te daha önce de yönetim kurulunda yer alan üyelerin de bulunduğu 654 isim partiden istifa etmişti.

FETÖ BAĞLANTISI

Öte yandan, İP Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin FETÖ ile olan bağlantısını her ne kadar kabul etmese de, partisinde görev yapan kişiler hakkında yürütülen soruşturmalar bu durumun tam tersini ortaya koyuyor. İstanbul’da yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında “FETÖ propagandası yapmak” suçundan gözaltına alınan İP sosyal medya ekibi çalışanı Kerim Çoraklık, tutuklanmıştı.

Yine Adana’da FETÖ’nün hijyen evlerine yönelik operasyonda gözaltına alınan Sefa B’nin (24) İYİ Parti Çukurova Gençlik Kolları Başkanı olduğu öğrenilmişti.

İP’in Çukurova Gençlik Kolları Başkanı FETÖ’den tutuklandı15 Temmuz

İYİ Parti’de yaprak dökümüTürkiye

Editör: TE Bilisim