2014’ün Ekim ayında Kobani tezgâhıyla meşrulaştırılmaya çalışılan, DAEŞ ile savaşıyor bahanesiyle ABD, AB ve Rusya tarafından silahlandırılan, terör devleti için Suriye’nin kuzeyinin büyük bölümünü işgal eden PKK, ilk ofis açtığı Moskova’da Suriye’yi bölme toplantısı yaptı. IKBY Başkanı Barzani ve diğer Kürt temsilcilerin bulunmadığı toplantıya “Kürt Konferansı” ismi verilmesi dikkatlerden kaçmadı. İşgalci, terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD’yi alçak toplantıda eş elebaşı Asya Abdullah temsil ederken, Türkiye’ye karşı akıl almaz iftiralar savurdu. ABD ve 63 terör koalisyonlarının sorti silah sevkiyatlarını reddeden terörist Abdullah, “Son bir yıldır bir koalisyon var ama başından beri Kürtler, DAEŞ ve onun gibi terör gruplarına karşı hiç kimseden destek almadan, öz iradelerine dayanarak mücadele etti” sözleriyle komik duruma düştü.

Alçaklar sürüsü

Bölücü ağababalarının ayan beyan ortada olan desteğini reddeden Asya, Fırat Kalkanı Harekâtı ile birlikte 3 bin DAEŞ’li teröristi etkisiz hale getiren, Cerablus, Rai, Dabık ve El-Bab’ın büyük bölümü özgürleştiren Türkiye’nin alçak örgüte destek verdiğini iddia ederek, şu sözlerle haddini aştı: “Özellikle Türkiye’nin DAEŞ terörüne desteği var olduğu müddetçe onu yenmek ve bölgeye istikrar getirmek çok zor olacaktır. Türkiye, Kürtler’in Suriye’de hak sahibi olmasını istemiyor. Bunun için DAEŞ gibi tüm dünyanın düşmanı olan terör örgütlerini bile açıktan destekliyor.” Asya ağzındaki baklayı da hemen çıkardı. PKK için koalisyon ülkelerine yönelik olarak “Kürtler’e misyon biçin” çağrısıyla alenen terör devleti istedi. Diğer yandan PKK’nın siyasi ayağı HDP’li Osman Baydemir ve Dilek Öcalan’ın da terör toplantısında bulunması dikkatlerden kaçmadı.

Ruslar’dan terör devletine destek

Terör toplantısında Rusya’yı Ortadoğu ve Orta Asya Araştırma Merkezi Başkanı Simyon Bagdasarov temsil etti. 600 bin kişinin katili diktatör Esed ile PKK arasındaki ilişkiye anlatan Bagdasarov, Türkiye’nin milli güvenliğini tehdit edecek PKK devletinden yana tavır koyarak,  “Geçen yıl rejim ve Kürtler arasında görüşmelerin başlaması gerekti. Bu görüşmelerde Kürtler’in talep ettiği özerk bölgeler değerlendirilecekti. Bana göre bu görüşmelerde Kürt tarafının sunduğu proje önemli ve onların istediği çerçevede bir anlaşmanın olması gerek.” sözleriyle terör seviciliğinin dibine vurdu.

Suriye’nin kuzeyinde PKK devleti kurmak için hazırlık yapan PKK’nın Suriye uzantısı PYD Rusya’nın başkenti Moskova’da sözde Kürt konferansı düzenledi. Irak’ta faaliyet gösteren ama İRan’a yakınlığı ile bilinin Kürt gruplar konferansa davet edilirken Mesud Barzani’nin çağrılmaması dikkatlerden kaçmadı. Aynı şekilde Suriye’de PKK’nın zulümlerine karşı tepki gösteren Suriye Kürt Ulusal Konseyi de (ENKS) kongreye davet edilmedi. PKK’nın Suriye uzantısı PYD Eşbaşkanı Asya Abdullah, HDP milletvekilleri Osman Baydemir, Dilek Öcalan, Abdullah Öcalan’ın avukatlarından Ebru Günay, Kobanê Kantonu Yürütme Meclisi Başkanı Enver Muslim, Irak Kürdistanı’ndan Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) milletvekili Ezzat Sabır İsmail, Goran Hareketi milletvekili Şerko Hama Amin PJAK temsilcisi Ehwen Çiyako’nun katıldığı konferansta Türkiye’ye yönelik iftiralar dile getirildi.

İftira 1:

Türkiye DAEŞ’i destekliyor

Toplantıda bir konuşma yapan PYD Eşbaşkanı Asya Abdullah, daha önce FETÖ’cülerin dile getirdiği, vatan haini Can Dündar’ın manşetine taşıdığı Türkiye’nin DAEŞ terör örgütüne destek verdiği iftirasını yeniden dillendirdi. “Türkiye’nin DAEŞ terörüne desteği var olduğu müddetçe onu yenmek ve bölgeye istikrar getirmek çok zor olacaktır” diyerek iftirayı dile getiren Asya Abdullah, kendierinin ‘hiç kimseden destek almadan öz iradelerine daynarak’ DAEŞ’le mücadele ettiğini söyledi.

Türkiye’yi kendileri için bir tehdit olduğunu dile getiren Asya Abdullah, “Uluslararası güçler Kürtlere misyon biçerek Türkiye’yi boşa çıkarabilir” diyerek açıkça PKK devleti için yardım istedi.

Cenevre’ye katılmak istiyorlar

23 Şubat tarihinde Cenevre’de gerçekleştirilecek olan görüşmelere katılmak istediklerini belirten terör örgütü elebaşı Asya Abdullah, “Suriye sorununun demokratik yollarla çözümü için diyaloğa hazırız. Bunun için öneri ve görüşmelerimiz var. Kuzey Suriye Federasyonu Suriye’nin bir parçasıdır. Suriye rejiminin de bunu kabul etmesi gerek. Bizim katılmadığımız bir toplantıda bizim hakkımızda alınan hiçbir karar bizim için bağlayıcı olamaz. Suriye rejimi hâlâ eskisi gibi Suriye’yi yöneteceğini sanıyor. Artık Suriye için o günler geride kaldı; öyle bir şey artık mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

İftira 2:

Türkiye sivilleri katlediyor

Ortadoğu ve Orta Asya Araştırma Merkezi Başkanı Simyon Bagdasarov da PKK’lıların iftira furyasına katıldı. Türkiye’nin Ayn el Arap’ta (Kobani) sivil katilamı yaptığı iftirasını dillendiren Bagdasarov, Avrupa’nın peşmergeyi silahlandırdığını belirterek Rusya’nın da YPG’yi silahlandırması gerektiği görüşünü savundu.

Yalan söylüyorlar

MİT TIR’ları iftirasını yeniden dile dolayan PYD’li Asya Abdullah, kendilerinin kimseden yardım almadığına dair açıklamaları gerçeği yansıtmıyor. PYD güdümündeki Demokratik Suriye Güçleri’ne zırhlı araç ve silah yardımı yapıldığı bizzat ABD makamlarınca açıklanmıştı. Simyon Bagdasarov’un iftiraları ise cevap verilemeyecek kadar bayağı olarak değerlendirildi.

Editör: TE Bilisim