Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sudan, Çad ve Tunus’u kapsayan Afrika turu öncesinde Esenboğa Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, Müslümanlar’ın ilk kıblesi Mescid-i Aksa’nın bulunduğu Kudüs’ün Siyonist İsrail’den kurtarılmasına yönelik atılacak adımlara değindi.

Doğu Kudüs’ün Filistin’in başkenti ilan edildiği İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi ve BM Genel Kurulu’nda ABD’nin dolar tehdidine rağmen büyük zafer kazanılan oylamanın başarılı 2 adım olduğuna işaret eden Erdoğan, yeni hamlelerin olacağına dikkat çekti. Erdoğan, “Bu işi bırakmak mümkün değil. Bu işin ikinci adımı başarı ile aşıldı. Bunu 3. adım belki 4. adım takip edecek” dedi.

Trump’ın araması lazım

Erdoğan, Kudüs’ü Siyonizm’in başkenti olarak tanıma kararının altında kalan ABD Başkanı Trump ile görüşme yapıp, yapmayacağı konusuna açıklık getirdi.

Trump’ın kendisini araması gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, diplomatik yolların açık olduğunu aktararak, “Trump’la da yine görüşme yollarını ararız. Temenni ederim ki Trump da bizi arasın. Başından itibaren İİT Dönem Başkanı olarak biz onların bizi aramalarını özellikle beklemiştik. Bu konuda aranması gereken ülkelerin başında Türkiye geliyor. Çünkü dönem başkanıyız. Bizimle bunun istişaresini yapmış olsaydı herhalde bu yanlışa düşülmezdi diye düşünüyorum. Kendilerini arayabiliriz ama şu anda böyle bir karar yok” diye konuştu.

Millet istedi biz de yaptık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milli iradenin FETÖ’cü hainler için istediği tek tip kıyafet uygulamasının devreye alınmasına da değindi. Hainlerin bundan böyle vatandaşa karşı pişkin davranamayacağını kaydeden Erdoğan, “Kravatlı, havalı şekilde duruşmalara gelmeyecekler. Bunların içinde tulum giyecek olanlar var. Çift şey olarak giyenler olacak. Bayanların giyim şekli çok daha farklı olarak değerlendirilecek. Bu aslında mağdurların, mazlumların bir talebidir de. Bu sese kulak vermenin de bir adımıdır bu” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’nin büyükelçiliği Kudüs’tedir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sudan’da mevkidaşı Ömer El-Beşir ile görüşmesinin ardından yapılan ortak basın toplantısında Kudüs’ün tüm insanlığa ait olduğunu söyleyerek “Türkiye’nin büyükelçiliğinin Kudüs’te olduğunu açıkça ifade etmek istiyorum. Fiili olarak bu böyledir ama işgal kalktığı zaman gereği yapılacaktır.” ifadelerini kullandı.

Sudan’da sevgi seli

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika turunun ilk durağı olan Sudan’da görkemli bir törenli karşılandı. Yüzlerce Sudanlı ellerinde Türk bayrağı ve Erdoğan posteriyle Cumhurbaşkanı Erdoğan sevgisini gösterdi, ayrıca sloganlarda atıldı. Diğer yandan Erdoğan, Sudan Cumhurbaşkanı Ömer el Beşir ile görüşme gerçekleştirdi.

Editör: TE Bilisim