Türkiye Cumhuriyeti Devleti Başkanı Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen ‘Hakim ve Cumhuriyet Savcısı Kura Töreni’nde konuştu. Başkan Erdoğan, Trump yönetiminin son dönemde ülkemize yönelik tutumlarının aleni bir şekilde adaletsizlik örneği olduğunu belirterek, ABD’nin sadece teröristbaşı Fetullah Gülen’i ve mensuplarını korumakla kalmadığını, terör rögütü PKK’yı da güçlendirdiğini söyledi.

“FETÖ’NÜN KÖKÜNÜ KAZIYORUZ”

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) diğer kurumlarda olduğu gibi adalet teşkilatındaki militanlarının da kökünün kazındığını ifade eden Erdoğan, “Kazıdık demiyorum, kazıyoruz. Daha var.” dedi.

Başkan Erdoğan, “Bağlılığı devlete olmayacak, adına hüküm verdiği milletine hizmet için çalışmayacak, tek ölçüsü hukuk ve adalet olmayacak hiç kimseye o kutsal çatı altında yer yoktur. Bu ülkenin her bir vatandaşı, adliye kapısından girdiğinde hukuk önünde hakkını alacağını biliyorsa, işte o zaman hep birlikte huzur-u kalple hayatımıza devam edebiliriz.” ifadelerini kullandı.

“ÖRGÜTLENMELERE KESİNLİKLE İZİN VERMEYECEĞİZ”

Başkan Erdoğan, diğer kurumlarda olduğu gibi yargı içinde de kamplaşmalara, yasa dışı örgütlenmelere kesinlikle izin vermeyeceklerini söyledi.

BAŞKAN ERDOĞAN’DAN AF AÇIKLAMASI

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, MHP’nin gündeme getirdiği af teklifi konusunda da açıklamalarda bulundu. Milletin yüreğini yakan kişilerin, adliyelerin bir kapısından girip diğerinden çıkmasına yol açmayacak bir çerçevenin oturtulması gerektiğinin altını çizen Başkan Erdoğan, bakanlığın bu konudaki hazırlıklarını sürdürdüğünü söyledi.

Erdoğan, “Arkadaşlarımızdan gündeme getirilen af tartışmasıyla uğraşmak yerine hem içeriğin hem uygulamanın maşeri vicdana uygun hale getirilmesi yönünde bir çalışma başlatmalarını istedim.” dedi.

“ABD SADECE GÜLEN’İ KORUMUYOR, PKK’YI DA GÜÇLENDİRİYOR”

ABD yönetiminin son dönemde Türkiye’ye yönelik tutumlarının aleni bir şekilde adaletsizlik örneği olduğunu belirten Erdoğan, aynı zamanda sınırlarımız boyunca terör koridoru oluşturmak isteyen terör örgütlerini de güçlendirdiğini söyledi.

Başkan Erdoğan, “Bölgesel ve küresel değişimin ayak sesleri, sağırlaşmış kulakların, nasırlaşmış vicdanların dahi duymazdan, görmezden gelemeyeceği kadar güçlenmiştir. Türkiye, Allah’ın izni ve yardımı ile bu süreçten alnının akıyla çıkacaktır.” ifadelerini kullandı.

“MASUMLARIN FERYADI RAHATLARINI KAÇIRACAKTIR”

Düzensiz göçmenler hakkında da konuşan Erdoğan, “Hayatları kararan masumların feryadı ve ahı eninde sonunda bu felaketin müsebbiplerinin rahatlarını kaçıracaktır.” diye konuştu.

Başkan Erdoğan’dan EYT ile ilgili önemli açıklamalarTürkiye

Editör: TE Bilisim