İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Şalpazarı Olağan İlçe Kongresinde konuştu. Bakan Soylu, Türkiye’nin üzerine oynayan Batılı güçlere seslenerek, bunların tarihin tokadını yiyeceklerini ve büyük bir hayal kırıklığına uğrayacaklarını bildirdi. Soylu, “Buradan net ve açık söylüyorum. Orada altı tane üs kuran Amerika’ya, müttefikimize buradan söylüyorum. Ne için bu üsleri kurduğunu müttefiksen bize söyleyeceksin. Kime karşı kurduğunu, neye karşı kurduğunu bize söyleyeceksin.” diye konuştu.

Çok zor dönemlerden geçildiğini belirten Soylu, “Çok sıkıntılı dönemlerden geçtik. Sizler daha zor, sıkıntılı dönemlerden geçtiniz ama ifade etmeliyim ki bunları aşmasını bildik. Ülkemiz, milletimiz birbirine inanarak, birbirine kenetlenerek bunları aşmasını bildi.” diye konuştu.

16 Nisan referandumuna verilen tepki boşuna değildir

Eskiden kendini ‘Batı ile müttefikiz.’ diye avutan ama aslında batıya bağımlı müttefik olan bir Türkiye olduğunu belirten Soylu, şöyle devam etti:

“Bugün ise kendine güvenen, gücüne güvenen, coğrafyasının ne olduğunu iyi hazmeden ve bu coğrafyada ayakları üzerinde sağlam durmaya çalışan bir Türkiye tablosu var. Şurası bir gerçektir. Bu tablo dünyanın küresel güçlerini rahatsız etmektedir. Gezi olayları boşuna yapılmamıştır. 17-25 Aralık boşuna yapılmamıştır. 7 Haziran sonrası tırmandırılan terör boşuna yapılmamıştır. 15 Temmuz boşuna yapılmamıştır. 16 Nisan referandumuna verilen küresel tepki boşuna değildir. Bunları hepimiz yaşadık.”

“Türkiye’nin önüne çok engel çıkardılar”

Bakan Soylu, Almanya’da kampanyalar yürütüldüğüne işaret ederek, şu görüşlere yer verdi:

“Dediler ki Türkiye’de 16 Nisan demokrasiden Türkiye’yi uzaklaştıracak. Türkiye’nin önüne çok engel çıkardılar. Biz hiçbirisini silahla şiddetle aşmadık. Allah’a hamdolsun burası demokratik bir ortam. Biz bugün Şalpazarı’nın 5. Olağan İlçe Kongresindeyiz. Sandıkla bir arkadaşımızı ve onun yönetici arkadaşlarını göreve getireceğiz, sorumluluğu onun omuzlarına vereceğiz. Aynen Türkiye’de nasıl bu salonda bu süreç işliyorsa, Türkiye hangi derdin içerisine düşürülmek istendiğinde Türkiye bu dertten bir güçle beraber çıktı. Adı demokrasi, o da sandık. 2011 seçimlerinde, 2014 seçimlerinde, 2015’deki tüm seçimlerde 2016’da, 2017’de Türkiye önüne getirilen bütün sandıklarda bir irade ortaya koydu.”

“Bizi yine o tablolara ulaştırmak istiyorlar”

Türkiye’nin geçmişte yaşadığı süreçler hakkında örnekler veren Soylu, o günlerden bu günlere geldiklerini bildirdi.

Bakan Soylu, şunları ifade etti:

“Bizi yine o tablolara ulaştırmak istiyorlar. Türkiye nasıl kendi başına hareket eder, nasıl Ortadoğu’da bir irade ortaya koyar, nasıl Avrupa’ya ve batıya bağımlı bir ülke haline gelmez, nasıl bizim dediklerimizi yapmazlar diye ellerinden gelen bütün fitne odaklarını çalıştırdılar ama bunların üzerinden bir tek güçle geldiniz, oyla reyle sandıkla ve demokrasiyle geldiniz. 50 gramlık oy pusulasıyla ‘Ben özgürüm, ben hürüm, bu ülkenin ve toprakların sahibi benim, ay yıldızıma ters bakana bu ülkede nasıl muamele edeceğimi ben bilirim, ezan-ı Muhammed’imin bu ülkede özgürce, hür bir şekilde semayla buluşmasını sağlayan bir anlayışın sahibi de benim.’ dediniz. Hiç bundan vazgeçmediniz.”

Türkiye’ye üzerinde istediklerini elde edemediler

Bakan Soylu, 15 Temmuz’da FETÖ tarafından düzenlenen hain işgal girişimine ilişkin şunları kaydetti:

“Ne yaptılar, dediler ki ’15 Temmuz’u yaparsak evet biz Türkiye’ye ya diz çökertiriz ya teslim alırız, işgal ederiz ya da hedeflerinden arındırırız. Yani 2023’e, 2053’e, 2071’e getirmeyiz.’ Peki becerebildiler mi, hayır. Millet onların darbe yapmasına yönelik hadiseyi gördüğü andan itibaren vaziyete el koydu. Bunu hep beraber yaşadık. Sonra darbe 15 Temmuz’da oldu. Peki 15 Temmuz 2016’daki darbeden sonra bunların isteği neydi? Türkiye’yi dolar operasyonlarıyla avro operasyonlarıyla Türkiye’yi bu darbenin ortaya koymuş olduğu istikrarsızlıkla turizmini, ekonomisini baltalar, işimize bakarız dediler. Peki bugün ekonomi birinci çeyrekte yüzde 5 büyüdü, 2017’nin ikinci çeyrekte yüzde 5,1 büyüdü. İnşallah önümüzdeki günlerde beklenen öyle, üçüncü çeyrek büyümenin yüzde 6’lık, 7’lik oranlarda geleceğini, ekonomiyi yöneten arkadaşlarımız söylüyorlar. İfade etmek istiyorum muratlarına varabildiler mi, hayır.”

“DAEŞ’in Müslümanlıkla ilgisi yok”

İçişleri Bakanı Soylu, Mısır’da yaşanan olayla ilgili de değerlendirmede bulundu. Soylu, iki  gün önce Mısır’da bir katliamın yaşandığını anımsatarak, Allah’tan bütün şehitlere rahmet diledi.

Soylu, şunları kaydetti:

“Sabah tekrar baktığımda oradaki şehit sayısının 305’e yükseldiğini üzülerek müşahede ettim. Yavaş yavaş ortaya çıkıyor ki DEAŞ tarafından gerçekleştirilmiş. Türkiye, kurulduğu gündem beri DEAŞ’ın Müslüman olmadığını, bir taşeron terör örgütü olduğunu haykırmaktadır. Bu gerçek, bu hadiseyle beraber bir kez daha ortaya çıkmıştır. Müslüman, Müslümanı hem de camide şehit eder mi? Elbetteki hayır. PKK’nın nasıl ki Kürtlükle ilgisi yoksa bu DEAŞ’ın da Müslümanlıkla ilgisi yoktur ve hiç olmamıştır. Bunlar batı eliyle korunmuş, parası verilmiş, beslenmiş, büyütülmüş planlı örgütlerdir.”

“Bu senaryoya inanmamızı bekliyorlar”

DAEŞ’in, Rakka’yı elinde tuttuğunu belirten Soylu, “Sonra binlerce kilometre öteden dünyanın en büyük küresel gücü olan Amerika devreye giriyor. Adı da güya koalisyon. DEAŞ’la PKK’yı, PYD’yi, YPG’yi el ele veriyor. Ondan sonra hiç kan akmadan hiçbir şey olmadan DEAŞ orayı hani şöyle üfürürsünüz ya üfürmüş gibi oradan çıkıp gidiyor. Bu senaryoya bizim inanmamızı, söylediklerine aldanmamızı ve onlara itimat etmemizi istiyorlar. Allah’ınızı severseniz aklımızı peynir ekmekle yemiş değiliz.” ifadesini kullandı.

“DEAŞ bitti, bu kadar büyük bir hazırlığı ne için yaptınız?”

Bu olayla ilgili senaryonun çok açık olduğunu vurgulayan Soylu, şöyle devam etti:

“DEAŞ’ı kurup bir saat gibi orada ne zaman sonlandıracağını düşünenler düğmeye bastılar ve artık senin ‘kullanma tarihin sona erdi’ dediler. Akıllarınca orada PKK’yı PYD’yi güçlendirmeye çalışıyorlar. Akıllarınca onlara yeni bir oyun kurmaya çalışıyorlar. ‘Dört bin tırı aşan silahı o bölgeye niçin getirdiler?’ diye soruyoruz, cevap yok. Ne için getirdiniz o bölgeye? DEAŞ bitti, öyle mi? Kimle savaşacaksınız, ne yapacaksınız? Peki kurduğunuz hava üslerini orada altı tane yeni üs kurdunuz, bu üsleri kim için kurdunuz? DEAŞ bitti, bu kadar büyük bir hazırlığı ne için yaptınız? Ne için gerçekleştirdiniz? Bu bölgeyi kendi çizdiğiniz karelerle istediğiniz gibi düzeltme hakkını elde ettiğinizi zannediyorsunuz, ama yanılıyorsunuz.”

“Sığınaklarınızı başlarınıza geçireceğiz”

Soylu, terörle kış ayında da önemli bir mücadele verileceğini bildirdi. Soylu, “Bunlar kış geldi, terör örgütleri rahatladı zannediyorlar, öyle mi? Sığınaklarınızı başlarınıza geçireceğiz, bunu bilesiniz. Bu kış ya açıkta kalacaklar ya da donacaklar. Çok net ve açıktır. Teröristlerin ellerinden mumlarını da ekmeklerini de ne hesapları varsa onları almak için kahramanlarımız sizlerin duasıyla Mehmetçiğimiz, polisimiz, jandarmamız kış boyunca huzurumuz ve birliğimiz için büyük bir mücadele ortaya koyacaklar. Bu demokrasiyle sizlerin verdiği güçle iradeyle ve kuvvetle oluyor.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim