Türkiye’nin Malabo Büyükelçiliğinin imzaladığı anlaşmayla ülkedeki FETÖ okulu, yeni öğretim yılına “Maarif Malabo Koleji” adıyla ve TMV’nin atadığı okul müdürüyle başladı.

Türkiye’nin Malabo Büyükelçisi Şebnem Cenk’in, Ekvator Ginesi Eğitim, Yükseköğretim ve Spor Bakan Yardımcısı Maria Jesus Ncara Owono ve Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Amerika Genel Müdürü Fabiola Angono Miko ile Malabo’daki “Nilüfer Uluslararası Koleji” nin TMV’ye devri anlaşmasını imzaladığı kaydedildi.

Kaynaklar, Maarif Malabo Koleji’nin, TMV tarafından atanan Müdür Muammer Yılmaz’ın öğretmenlerle yaptığı ilk toplantıyla yeni öğretim yılına başladığını belirtti.

FETÖ’NÜN KORKULU RÜYASI: TMV

Daha önce de Türkiye Maarif Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Büyükelçi Yavuz, Afrika’daki FETÖ ile bağlantılı okulların TMV’ye devredilmesi çalışmalarının sürdüğünü belirterek, FETÖ’nün Afrika’daki lobi gücünü kırdıklarını söylemişti.

Ayrıca, Afrika’daki 54 ülkenin 36’sında FETÖ iltisaklı okullarının bulunduğuna işaret eden Yavuz, vakfın 5 ülkedeki okulların tamamını devraldığını, 14 ülkede de devir için mutabakat sağladığını, 7 ülkeyle ise müzakere sürecinin devam ettiğini aktarmıştı.

Editör: TE Bilisim